Петро Порошенко поспілкувався з журналістами після зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском

Росія має понести відповідальність за всі злочини, скоєні нею на окупованому півострові та проти кримськотатарського народу, заявив Президент Петро Порошенко журналістам після зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

«Ми не збираємося з цим миритися. Росія має нести відповідальність за ці жахливі кроки», – наголосив Глава Української держави.

Петро Порошенко зазначив, що поінформував Дональда Туска про події, які відбувалися сьогодні на півострові – чергові обшуки у кримськотатарських активістів та їх затримання. А також, про смерть однієї з почесних активісток кримських татар – ветерана кримськотатарського національного руху 82-ї річної Ваджіє Кашка, яка загинула під час цих подій.

«Я поінформував про жахливі події, які сьогодні відбулися в Криму, коли під час обшуків, тиску і затримання кримськотатарських активістів активістка, яка має дуже важливу історію захисту інтересів кримськотатарського народу, під час затримання померла», – сказав Президент.

Глава держави переконаний, що єдиним способом захистити і звільнити кримськотатарських патріотів від знущань окупантів буде повернення Криму до складу України. «Хочу наголосити, що єдиною формою захисту кримськотатарського народу є звільнення Криму від окупації», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

Автор