Світовий банк: Новий Земельний кадастр зменшив масштаби корупції (відео)

Світовий банк визнав український земельний кадастр одним із найдосконаліших в світі.   Про це йдеться в відеоповідомленні  установи  на честь 25-ти річного партнерства Світового банку  з Україною.

Як відзначають експерти Світового банку, новий державний земельний кадастр був розроблений відповідно до найкращих світових стандартів  та зменшив вартість реєстрації земельних ділянок  на 2/3 за рахунок скорочення часу реєстрації та зменшення масштабів корупції. Відзначається, що час реєстрації скоротився з декількох днів до 21 хвилини в середньому  та зводиться до одного візиту до центру реєстрації.

Нагадаємо, що електронний Державний земельний кадастр був запущений в 2013 році, відкривши доступ до Національної кадастрової системи.  В 2015 році на  базі  Держземкадастру почали впроваджуватись електронні послуги, зробивши сервіс більш прозорим та зручнішим. Конвертація відомостей про земельні ділянки в електронний формат зробила можливим переведення в онлайн частини процедур, усунувши чиновника від їх виконання та  зменшивши можливості для корупції.

Джерело

Автор