Нацполіція та Microsoft-Україна підписали Меморандум про співпрацю у сфері інформаційної та кібербезпеки

Укладання угоди стало результатом зустрічі заступника Голови Національної поліції України Костянтина Бушуєва та генерального директора «Майкрософт Україна» Надії Васильєвої.

Під час зустрічі, яка відбулась 22 листопада її учасники обговорили питання співпраці у галузі інформаційних технологій, інформаційної та кібербезпеки. Заступник Голови та представник компанії-виробника програмного забезпечення також говорили про створення та модернізацію інформаційної інфраструктури, забезпечення автоматизації, прозорості та контрольованості внутрішніх процесів.

Костянтин Бушуєв зазначив, що досвід цієї всесвітньо відомої компанії – дуже важливий для Національної поліції.

«Таке співробітництво допоможе нам у питаннях побудови комплексних рішень технічного забезпечення нашої діяльності в масштабах держави, застосування інновацій у сфері державного управління, а також оптимізації наявного ресурсу з метою зменшення впливу людського фактору на діяльність поліції», – зазначив заступник глави Нацполіції.

Також учасники зустрічі обговорили перспективу розвитку взаємовідносин між Нацполіцією і компанією-виробником програмного забезпечення. Зокрема, йдеться про формування за допомогою «Майкрософт-Україна» своєрідного «ядра» з числа  працівників Національної поліції, які відповідатимуть за забезпечення інформаційної та кібербезпеки відомства.

Джерело

Автор