Італійський суд має об’єктивно і неупереджено розглядати справу нацгвардійця Марківа (фото, лист)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що італійський суд відмовив у клопотанні замітини міру запобіжного заходу солдату Національної гвардії Віталію Маркову на домашній арешт.

Арсен Аваков надіслав листа міністру закордонних справ Італії з проханням звернути увагу на факти справи та закликав до об’єктивного та неупередженого суду.

«Я звертаюсь до Вас як до досвідченого і далекоглядного європейського політика – не з метою вчиняти тиск на процес або розслідування (я переконаний, що італійське правосуддя буде об’єктивним і неупередженим), а щоб закликати звернути особливу увагу на справу Віталія Марківа для уникнення спекуляцій і пліток, що могли б завадити розвиткові дружніх відносин між нашими країнами», – зазначив міністр.

Арсен Аваков наголосив, що італійська преса вже встигла охрестити нашого співвітчизника «вбивцею італійського журналіста», підживлюючи негативне  та упереджене ставлення до України та українців.

Віталія Марківа звинувачують у вбивстві італійського журналіста, який у травні 2014 року перебував на окупованій території України.

Арсен Аваков відзначив, що солдат Марків знаходився на Сході України не у якості автономного бійця, але як солдат Національної гвардії, діючи за конкретним наказом своїх командирів.

«Солдат Марків не міг бути тим, хто вбив італійського журналіста, доказом цього – його позиція в момент трагічної події (місце розташування встановлене і підтверджене італійськими слідчими органами) та зброя, якою він володів»,  – зазначив міністр внутрішніх справ.

Наразі Віталій Марків знаходиться у в’язниці за злочин, який він не скоював, вже чотири місяці.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ зустрічався з італійським адвокатом солдата Віталія Марківа Раффаело делла Валле.

Джерело

 

Автор