Марина Порошенко привітала молодь Харківщини із Міжнародним днем студентів (фото)

Напередодні Міжнародного дня студентів дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з представниками студентського самоврядування Харківщини. Перша леді України спільно з головою Харківської ОДА Юлією Світличної взяла участь у ІІ мистецькому фестивалі Gaudeamus Opera, який проходив у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка.

Звертаючись до студентів, пані Порошенко зазначила, що у цьому залі знаходиться розумна, прогресивна, енергійна та ідейна молодь, яка вже в близькому майбутньому буде стояти в авангарді історичних для нашої держави змін.

«Ми пам’ятаємо, як в усі часи молоді українські серця були надійним щитом у боротьбі за відродження України. І в цьому переліку варто згадати нескорений дух студентів у бою під Крутами. Прагнення молоді жити у вільній державі під час Студентської Революції на граніті. А також – прорив України в новий цивілізаційний вимір у ході Революції Гідності», – зазначила дружина Президента.

За словами Марини Порошенко, «саме студенти були першими, хто восени 2013 року не побоявся виступити проти тих, хто намагався вкрасти у нас мрію про європейське майбутнє. Зокрема, і в Харкові. І завдяки такій відчайдушній та сміливій молоді ми показали, що є великим, сильним і непереможним народом, а горде ім’я «українець» стало символом мужності й хоробрості в усьому світі».

Спілкуючись із молоддю, дружина Президента України наголосила: «Мені б хотілося бачити вас активними творцями процвітаючої України та палкими патріотами своєї держави».

Джерело

Автор