Колишньому працівнику кримського СБУ, причетному до катування Ріната Параламова, повідомлено про підозру

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.127 (катування), ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.162 (порушення недоторканності житла) КК України.

Під час досудового розслідування проведено комплекс слідчих дій, судово-медичних та судово-психіатричної експертиз та зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру колишньому співробітнику Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим, який перейшов на сторону окупаційної влади та почав працювати у ФСБ Російської Федерації.

1 листопада 2017 року слідчими Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі складено та у встановленому законом порядку повідомлено про підозру колишньому старшому оперуповноваженому з особливо важливих справ головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в АРК.

Окрім цього, складено фотороботи інших осіб, причетних до катування громадянина України.

Прокуратура Автономної Республіки Крим звертається до громадян, які можуть ідентифікувати цих осіб, повідомляти прокуратуру автономії (м. Київ, вул. Ділова, 24) за телефоном (044) 569-73-57  або повідомляти про наявну у Вас інформацію на електронну адресу: prok.ark@ark.gp.gov.ua.

Будь-яка інформація є цінною для слідства

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 13.09.2017 року працівники ФСБ Російської Федерації незаконно проникли до будинку, де мешкав Рінат Параламов, з метою проведення обшуку, після чого його було вивезено у невідомому напрямку, а у подальшому – застосовано фізичний та психологічний тиск і катування електричним струмом на тіло. Метою цих дій представниками ФСБ було отримання від нього показів щодо переховування вибухових речовин та боєприпасів, розповсюдження в мережі Інтернет екстремістських матеріалів, а також дати неправдиві покази на як знайомих, так і незнайомих йому осіб.

Джерело