Київ і Торонто влітку 2018 року відкриють пряме авіасполучення

Влітку наступного року провідний авіаперевізник України авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» відкриє прямий авіарейс за маршрутом Київ–Торонто, що сприятиме посиленню економічних зв’язків двох держав. Відповідні домовленості були озвучені в ході зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Главою Уряду провінції Онтаріо (Канада) Кетлін Вінн. Сторони відзначили посилення діалогу між Україною та Канадою і погодилися з необхідністю не втрачати темпів та глибини взаємної співпраці.

«Я радий анонсувати, що з літа наступного року Київ та Онтаріо стануть ще ближче. Адже українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» відкриває регулярний авіарейс Київ-Торонто. Це суттєво сприятиме не лише зміцненню міжлюдських контактів, а й відкриє нові можливості для розвитку бізнесу, особливо в контексті набуття чинності 1 серпня 2017 року Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою», – сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду України також подякував колезі за організацію «Ігор нескорених», які стали визначною військово-спортивною подією року та дозволили команді українців – ветеранів АТО продемонструвати неабиякі спортивні досягнення. Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН на Балканах, Близькому Сході та в Африці, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО.

«Ми також високо цінуємо той факт, що найближчим часом в Торонто з’явиться меморіал Голодомору в Україні – однієї з найстрашніших трагедій в історії людства», – сказав Володимир Гройсман.

Під час перемовин сторони також торкнулися теми реформ в Україні. Володимир Гройсман підкреслив, що пріоритетними для Уряду є реформа держуправління, децентралізація, реформа системи держзакупівель, продовження податкової реформи, реформи в судовій, пенсійній, медичній сферах, в освіті та управлінні державною власністю, а також приватизація державних компаній.

Він також висловив сподівання, що канадські інвестори, зокрема з Онтаріо, не займатимуть очікувальну позицію й використають перспективи ринку України, який з кожним днем стає дедалі привабливішим внаслідок впровадження реформ.

Джерело