На Луганщині заочно судитимуть посадовця так званого «Міністерства внутрішніх справ «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого «начальника державної інспекції безпеки дорожнього руху Міністерства внутрішніх справ «ЛНР» за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин України надав згоду на призначення себе на посаду очільника так званої «державної інспекції безпеки дорожнього руху Міністерства Внутрішніх справ «ЛНР» та виконує обов’язки посадової особи незаконно утвореного правоохоронного органу терористичної організації «ЛНР».

Оскільки останній переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук. На підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело

 

Автор