Зради і перемоги тижня. 6 – 12 жовтня 2017 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 13 – 19 жовтня 2017 рр.

ЗРАДА

У Харкові вандали облили фарбою пам’ятник воїнам УПА. Також у Києві вандали спаплюжили будинок із зображенням Іоанна Павла II.

Під Верховною Радою близько тисячі людей зібралися на мітинг. Вони вимагають створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та прийняття нового виборчого закону. В сутичках з правоохоронцями постраждали в тому числі низка учасників АТО.

Представники партій “Національний корпус”, ВО “Свобода” і “Правий сектор” зайняли так званий “вертолітний майданчик” екс-президента Віктора Януковича в Києві. Активісти стверджують, що будівля продовжує приносити доходи людям з оточення Януковича, і висунули вимоги щодо націоналізації, оцінки всього комплексу тощо. У ГПУ стверджують що майданчик і так – власність держави.

Прокуратура виявила порушення на двох військових арсеналах з боєприпасами.

Державне підприємство “Київський бронетанковий завод” (КБЗ) два роки відправляв в зону АТО “модернізовані” бронетранспортери з неякісною бронею, що створює реальну загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців.

Деснянський райсуд відпустив з-під варти мешканця Києва, причетного до викрадення активістів Євромайдану, врахувавши скасований у травні Верховною Радою «закон Савченко».

У центрі Харкова позашляховик в’їхав у натовп, загинули п’ятеро людей.

ПЕРЕМОГА

Українку Світоліну номіновано на звання кращої тенісистки року. Еліна Світоліна представлена відразу в двох номінаціях – Гравець року і Прогрес року.

Сценарій швидкого повернення Російської Федерації у Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) зазнав невдачі завдяки спільним діям дипломатів. Значне зусилля до цього доклали і члени української делегації в ПАРЄ.

У Франкфурті на книжковому ярмарку українські книги визнали одними з найкрасивіших.

В Україні зафіксували найнижчий за 10 років показник вбивств і замахів. Протягом 2017 року в країні зафіксували 1185 таких злочинів.

Україна стала членом Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини (РПЛ) на період 2018-2020 років.

Нацгвардія стала членом Асоціації сил жандармерії і поліції Європи.

Український суд ухвалив рішення щодо стягнення з Газпрому штрафу на 171 млрд грн. Досі можна було стягнути лише кошти Газпрому, які розміщені у банках, тепер стягнення розповсюджується на все майно російської монополії.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор