Освітяни Херсона організували благодійну акцію на підтримку травмованого рятувальника (фото)

11 жовтня о 14:00 в Обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Куліша відбувся благодійний спектакль «Попелюшка», на підтримку пожежного-рятувальника 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Херсон Максима Клименка, який травмувався під час порятунку людей на жахливій пожежі по вул. Пилипа Орлика.

Демонстрація спектаклю стала останнім яскравим акордом у акції, організованій управлінням освіти Херсонської міської ради. Упродовж кількох тижнів працівники дошкільних, загальноосвітніх, професійних та позашкільних закладів разом з вихованцями, учнями та їх батьками збирали кошти. І по завершенню вистави вони були урочисто передані матері постраждалого пожежного Ларисі Клименко.

Жінка була надзвичайно зворушена подібною небайдужістю, за що із сльозами на очах подякувала усім від себе особисто та свого сина: «Щиро, щиро дякую усім за таку надзвичайну підтримку, за таку зворушливу небайдужість дорослих і дітей. Саме завдяки цій небайдужості ми і живемо. Мій син готовий подякувати кожному особисто, якби міг це зробити».

З почуттям гордості та поваги розповів присутнім журналістам про професію рятувальника і начальник Головного управління ДСНС області Сергій Чорний: «Професія пожежного-рятувальника входить до шестірки найнебезпечніших професій у світі. Тож це обов’язок кожного рятувальника, навіть ціною власного здоров’я та життя, рятувати людей, майно та ліквідовувати всі надзвичайні події і ситуації. Хочу подякувати всім організаторам та учасникам цієї акції та всім, хто підтримує імідж пожежно-рятувальної служби».

На даний час рятувальник Максим Клименко ще знаходиться на лікарняному ліжку, але він не втрачає оптимізму, а сповнений позитивною енергією і бажанням якомога швидше повернутись до своїх товаришів по службі. У підрозділі його дуже чекають і вірять у нього.

Джерело

 

Додатково

Сьогодні в Херсоні сталася страшна трагедія. Вночі загорівся будинок, вщент вигоріли 11 квартир. Загинула мати і троє її…

Posted by Andrii Nemirovskiy on Dienstag, 19. September 2017

 

Автор