Прокуратура Закарпатської області активізувалася (фото, відео)

У середу, 11 жовтня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час чергової робочої поїздки на Закарпаття провів нараду у прокуратурі Закарпатської області, на якій зокрема, заслухав результати розслідування актуальних кримінальних проваджень та нагородив кращих працівників прокуратури Закарпатської області нагрудними знаками та годинниками, провів брифінг із журналістами краю.

Під час наради Генеральний прокурор повідомив, що напередодні він відвідав Тячівську місцеву прокуратуру, керівника якої підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою одержання вигоди за покривання грального бізнесу. Також обшукали робочий кабінет вказаного прокурора. «Якщо місцевий прокурор не бачить нелегальної вирубки та гральних автоматів, значить він не працює… Якщо кримінальних проваджень нема, – то за що він отримує заробітну плату?», – сказав Юрій Луценко.

Разом з тим, Юрій Луценко зазначив, що поряд з цим негативним випадком є багато позитивних напрацювань. Він позитивно відзначив роботу працівників прокуратури Закарпатської області, наголосивши на значній активізації роботи у напрямку боротьби з корупцією. Зокрема, він нагадав про гучні для регіону затримання за корупційну діяльність першого заступника міського голови Ужгорода, міського голови м. Чоп, кількох районних суддів та помічника народного депутата.

З цього приводу Юрій Луценко зазначив, що вважає, що за останній рік прокуратура на Закарпатті явно стала працювати рішучіше і наступально. Усі справи щодо затримання осіб за корупційну діяльність вже знаходяться у суді.

“На жаль, після того, як справа потрапляє до суду, нею вже займаються виключно працівники суду. Наскільки я бачу, обвинувачувані “лінуються” ходити до суду”, вони по черзі хворіють, по черзі зникають їхні адвокати, тому мені здається, що підтримка журналістів тут дуже важлива. Раз у місяць необхідно писати про те, як відбувається процес”, – зазначив Юрій Луценко.

Також Генпрокурор наголосив, що триває робота і над іншими резонансними справами, по яких найближчим часом будуть обвинувальні акти.

За його словами, причиною росту злочинності в області є низькі доходи населення. Важка криміногенна ситуація в регіоні спостерігається і через поділ території ватажками кримінальних угруповань.

Юрій Луценко визнав, що є тенденція до зростання злочинів вчинених неповнолітніми, причиною якої назвав також бідність місцевого населення, але це жодним чином, за його словами, не знімає відповідальності з правоохоронних органів.

Також під час зустрічі Юрій Луценко відповів і на питання журналістів, які стосувалися неліцензованого грального бізнесу у місті, знищення архітектурних пам`яток та боротьби з незаконними вирубками лісів, яких за останні півтора роки стало в рази менше.

Джерело

Автор