Порошенко відкрив Зірку Небесній сотні у Страсбурзі (фото, відео)

Відкриваючи сьогодні зірку Героям Небесної Сотні на страсбурзькій алеї зірок, ми відзначимо їх внесок і в українську історію, і в історію Європи. Наш спільний обов’язок перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні і самопожертвою досягти перемоги на обох фронтах в Україні та у зміцненні Європи спільних цінностей. Європи мирної, стабільної та процвітаючої.Вірю, що це станеться, передусім завдяки нашій єдності і солідарності!

Posted by Петро Порошенко on Mittwoch, 11. Oktober 2017

Президент України Петро Порошенко відкрив пам’ятну Зірку Героям Небесної Сотні під будівлею Ради Європи. Частину своєї промови Президент виголосив англійською мовою, частину – українською.

На Зірці напис французькою мовою: «На честь Небесної Сотні та всіх громадян, які маніфестували за Європу та її цінності під час Євромайдану в Україні. «За вас правда, за вас слава і воля». Тарас Шевченко».

“Ми зараз відзначаємо справжнє пробудження України як нації. Гадаю, це друге пробудження моєї країни. Нація, яка є рідною європейській сім’ї, зробила чіткий вибір європейських цінностей. Нація сплатила надто велику ціну за європейське майбутнє. Це була жертва, оплачена Небесною сотнею. Сотнею українців, які віддали життя за краще європейське майбутнє нашої нації”, – сказав Порошенко.

“Це дуже важливо, що в самому центрі Європи маємо цей монумент, присвячений Євромайдану та героям Небесної сотні”, – додав Президент.

Автор