В один день

Дмитро Вовнянко

В один день сталося. Президент Чехії виступив з пропозицією аби Україна продала Крим (Крим визнати російським в обмін на грошову компенсацію Україні). В Україні створено ставку верховного головнокомандувача.

Ставки взагалі-то створюють у військовий час. В часи і серпневого наступу ЗСУ в 14-му, і ДАП, і Дебальцево ми обходилися без ставок – штабу АТО вистачало. Створення ставки означає, що всі силові і економічні відомства країни збирають в одні руки. Це – підготовка до значної військової операції.

Здогадайтеся до якої.

Указ не означає, що ставку створять уже сьогодні. Вона запрацює коли буде треба – законодавчо все уже підготовлено. Коли створять? Коли ВР проголосує за закон про реінтеграцію Донбас в цілому, наприклад.

Ми вже не ховаємося – і Пуйло це гарно розуміє. Тому й виліз Земан з заявою, якій поаплодували чимало європейських бізнес-корпорацій, від “Сіменса” починаючи – вони зазнають збитків через санкції.

Пуйло робить те, що робила московська дипломатія у всі часи – тонучи, намагається вхопити хоч щось. Розуміючи, що Донбас – таки фсьо, силиться обміняти його на Крим. Тепер – з виплатою.

Ну, наші вже передали йому через Земана куди йому іти. Разом з виплатою.

Автор