“Укроборонпром” вперше демонструє українську техніку на виставці у США (фото)

Державний концерн “Укроборонпром” вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу на міжнародній виставці озброєння AUSA (Association of the US Army) у Вашингтоні.

“Виставка AUSA – це один із найбільш впливових світових оборонних заходів, на якому представляють новітні високотехнологічні розробки військової техніки та зброї. Цього року ми стаємо на рівних зі світовими лідерами, тому участь Концерну у цій виставці є знаковою подією для всієї України”, – заявили в Концерні.

“Укроборонпром” має намір продемонструвати розробки, які вже довели свою ефективність в реальних боях. Участь у цій виставці допоможе Україні посилити позиції надійного та перспективного партнера на міжнародному ринку озброєння.

На стенді Концерну  представлено новітню українську техніку, більшість з якої довела свою ефективність та захищеність реальними бойовими діями – бронемашини, міномети, модернізовані танки, ракетно-артилерійське озброєння та багато іншого озброєння, яким користається українська армія. Також “Укроборонпром” демонструє новітню безпілотну техніку, що була розроблена та виготовлена в Україні з урахуванням досвіду ведення гібридної війни.

Нагадаємо, що “Укроборонпром” поглиблює співпрацю із НАТО для розгортання спільних проектів та прискорення переходу підприємств “Укроборонпрому” на випуск продукції за стандартами НАТО.

Наразі 70% підприємств-учасників “Укроборонпрому” вже сертифіковані за ISO 9001 та впроваджується система управління та гарантування якості AQAP 2000. 40 підприємств-учасників “Укроборонпром” отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення. Запровадження роботи з каталогом допомогло “Укроборонпрому” швидко знайти європейських постачальників на заміну російським.

Джерело

Фото ©Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США та Укроборонпром

Фото з виставки AUSA (Association of the US Army)