Зради і перемоги тижня. 29 вересня – 5 жовтня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте. зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 29 вересня – 5 жовтня 2017 рр.

ЗРАДА

Під Хмельницьким розбився військовий літак. Розбився навчально-тренувальний літак Л-39. Загинули підполковник Сергій Бородаченко та старший лейтенант Михайло Ткаченко.

Вища рада правосуддя рекомендувала у новий Верховний суд 111 кандидатів , серед яких 25 суддів визнані недоброчесними – Громадська раді доброчесності.

У Калинівці Вінницької області від вибухів на військових складах постраждали понад дві тисячі будинків. Не підлягають відновленню 16 будинків.

Через позитивні допінг-тести спортсменів Збірна України з важкої атлетики у повному складі відсторонена від міжнародних змагань строком на 1 рік. Також міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) оштрафувала Федерацію футболу України на 48 тисяч швейцарських франків (близько 42 тисяч євро).

У Києві розбили меморіал Героїв Небесної Сотні. Поліція затримала мешканця Севастополя. Також
на Одещині за державний кошт відреставрували пам’ятники Лєніну та Калініну, УІНП просить відкрити провадження.

Голова Київської районної адміністрації Одеси Володимир Сушков, якого усунули з посади до закінчення розслідування трагедії в дитячому таборі «Вікторія», знову працює.

У Києві активісти знесли частину обладнання АЗС, проти будівництва якої виступали жителі мікрорайону «Позяки». Поліція застосувала до людей силу і спецзасоби. На місце події прибула тактична група поліції, яка застосувала газ проти учасників протесту .У результаті сутичок із правоохоронцями постраждали три особи.

ПЕРЕМОГА

В ЗСУ підготували дев’ять батальйонів, сумісних з військами країн НАТО.

В Україні затримали групу злочинців ОРГ «Торпеда», причетну до низки провокацій, їх пов’язують з Опозиційним блоком. Зловмисників затримали під час підготовки теракту – підриву пам’ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Група причетна до низки інших злочинів.

На Херсонщині запустили одну з найбільших в Україні вітроелектростанцій, а саме першу чергу Новотроїцької вітроелектростанції потужністю 15 МВт.

Рада ухвалила президентський законопроект про судову реформу. Із законопроекту виключили низку норм, які ЗМІ та громадські організації називали загрозливими для гласності судочинства.

Укрзалізниця анонсувала новий маршрут від західного до східного регіону України. З 2 листопада 2017 року курсуватиме новий поїзд за напрямом “Ковель – Харків”, продаж квитків на який уже відкритий.

Рада ухвалила урядову пенсійну реформу. Реформа передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема, для держслужбовців, прокурорів, суддів.

СБУ видворила із України працівника пропагандистського телеканалу РФ Нємишева.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.