3,5 тисяч правоохоронців забезпечать публічну безпеку під час футбольного матчу між Україною та Хорватією (фото)

Перший заступник міністра внутрішніх справ заявив, що безпеку під час проведення футбольного матчу 9 жовтня між збірними України та Хорватії будуть забезпечувати близько 3,5 тисяч правоохоронців, з яких 1,5 тисяч військовослужбовці Національної гвардії.

Про це він сказав сьогодні, 5 жовтня, під час двосторонньої зустрічі з Надзвичайним і повноважним послом Хорватії Томіславом Відошевічем.

«Зі свого боку ми обіцяємо, що українські правоохоронці зроблять все можливе, аби забезпечити безпеку під час проведення матчу між національними збірними України та Хорватії. Вже завтра у нас відбудеться нарада, де ми, разом з нашими підрозділами – поліцією, національною гвардією та прикордонниками, узгодимо всі наші дії», – сказав Сергій Яровий.

Він наголосив, що українські правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу серед футбольних фанатів та висловив сподівання, що хорватська сторона також проведе подібні заходи.

«Ми добре розуміємо, що фанати – народ гарячий, тому маємо вжити превентивні заходи, аби не допустити сутичок на стадіоні», – зазначив заступник міністра.

Сергій Яровий зазначив, що між фанатами української та хорватської збірних склалися дружні відносини, тому матч повинен пройти в дружній атмосфері.

Заступник міністра також нагадав, що для належної взаємодії між правоохоронними органами України та Хорватії до Києва прибуде делегація хорватських правоохоронців.

Своєю чергою Надзвичайний та повноважний посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч відмітив, що українським правоохоронцям вдалося блискуче забезпечити безпеку під час матчу між збірними України та Туреччини, що відбувся 2 вересня в Харкові, та висловив сподівання, що матч в понеділок також пройде як найкраще.

«Мені дуже сподобався той рівень підготовки, який ваші правоохоронці продемонстрували під час футбольної гри у Харкові, 2 вересня. Сподіваюсь, що в понеділок матч між нашими збірними пройде на такому ж рівні», – зазначив Томіслав Відошевіч.

Джерело