Суд заарештував підозрюваних у причетності до серії вибухів та нападів на дипустанови (фото, відео)

Суд визначив для них безальтернативне тримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави. Чоловіків підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 5 жовтня, суд в Черкаській області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави стосовно чоловіка, якого підозрюють у причетності до серії злочинів на території держави. Учора таке ж рішення було прийняте і стосовно інших двох громадян, яких правоохоронці підозрюють у причетності до цих злочинів.

Зловмисників підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ст. 15, ч.4 ст. 296 (замах на вчинення хуліганства) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Нацполіції України Сергій Князєв повідомили про затримання поліцією «серійних» нападників на іноземні дипломатичні представництва. Чоловіків затримали в момент підготовки підриву пам’ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області. Зокрема, зловмисників підозрюють у причетності до дев’яти злочинів, серед яких – вибухи гранат в м. Умань і в м. Київ, а також обстріл дипломатичної установи в Луцьку.

Також нагадаємо, що в м. Умань Черкаської області стався вибух бойової гранати у місці компактного проживання паломників-хасидів. Тоді від вибуху постраждало двоє громадян Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що в грудні минулого року невідомі особи осквернили меморіальний комплекс «Могила цадика Нахмана» в м. Умань на Черкащині. За цей злочин, як з’ясували правоохоронці, виконавці отримали від організатора по 500 доларів США.

Також нагадаємо, наприкінці березня цього року невідомі зловмисники обстріляли Генконсульство Республіки Польща в Луцьку. Поліція кваліфікувала цю подію як теракт.

У червні цього року невідомі особи кинули невстановлений предмет на територію Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що ця подія була остаточно кваліфікована слідчими як хуліганство.

Крім того, зловмисникам інкримінують вчинення вибуху 24 серпня у Києві. Тоді Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що цей вибух Києві слідчі поліції Києва кваліфікували як замах на вбивство.

Джерело

Автор