Зрада і перемога тижня‬. 17-23 червня

ЗРАДА

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україні не вистачає коштів на ремонт бронетехніки і в цілому – недостатнє фінансування оборонної сфери.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тарифи на холодне водопостачання та водовідведення на 15-35%.

В Ізмаїлі було оголошено НС: через отруєння госпіталізовано 565 осіб. Водойми під охороною ДПС.

На цьому тижні три робочих дні поспіль на засіданнях Верховної Ради України не було кворуму, оскільки 386 народних депутатів прогулювали роботу. За цей день українці заплатили їм (зарплата й утримання всього апарату парламенту) 2,7 млн гривень – за один прогул.

Президент України Петро Порошенко призначив послом України в Норвегії В’ячеслава Яцюка – одіозного дипломата часів екс-президента Віктора Януковича. Саме підпис Яцюка стоїть на найбільш найодіозніших директивах для посольств України. Зокрема, мова йде про “рознарядки (послам) розповідати у своїх столицях очевидну брехню про “злочини Майдану”, не сприймаючи жодних компромісів”.

Кривий Ріг залишився без води за шаленої спеки.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинувачує керівника Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення у саботажі і обіцяє йому жорстку розмова з генпрокурором. Причина – телевежу на Карачуні до кінця серпня не поставлять. Україна не може посилати сигнали не тільки на окуповану територію, а навіть на лінію розмежування.

ПЕРЕМОГА

Київський апеляційний господарський суд Києва розірвав договір оренди історичного будинку легендарного українського авіаконструктора Ігора Сікорського на Ярославовому Валу, 15-б з Благодійним фондом нардепа Нестора Шуфрича. Там буде Музей авіації.

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи зірвала намагання окремих політичних сил повернути російській делегації її повноваження, незважаючи на запроваджені санкції та невиконання вимог резолюцій ПАРЄ.

Служба безпеки України викрила начальника штабу російського представництва у Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) полковника Володимира Чебана в діях, що суперечать Мінським угодам, і вислала його з країни із забороною в’їзду на 5 років.

Президент України Петро Порошенко запровадив скасування обов’язкової держреєстрації інвестицій.

В ході облаштування українсько-російського кордону в межах Чернігівської та Харківської областей було збдовано 230 км протитанкових ровів, понад 70 км металевого паркану і 116 км рокадних доріг. Також закупили чотири рухливі бойові модулі “Тритон”, розгорнуто систему оптико-електронного спостереження на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби “Дергачі” в Харківській області.

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про заборону приватизації Укрзалізниці.

Національний банк України (НБУ) з 24 червня знижує облікову ставку до 16,5% із 18%.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор