Коли наступного разу четвертуватимуть порохоботів

Дмитро Вовнянко

Припускаю. Протягом пари тижнів інформаційний прес осі “порушення кордону Саакашвілі – ракети в КНДР – весілля Луценка – зброя у Судан – вибухи в Калинівці” (що ще я забув?) піде на стихання, аж допоки не зійде нанівець. Так само як це було з дурко-блокадою, після того як зраднюкам не вдалося зібрати Майдан на річницю загибелі Небесної сотні.

Чому я так думаю? От саме через моральний зрив журналіста Шуклінова, що втілився в пост “порохоботів вішати на лихтарях”. Тоді – після блокад-дурки інший тип, шабуніст Шалайський зашкварився постом “порохоботів битимуть ногами”. А купа інших знакових типів зашкварилися тим що ті пости пролайкали. Так само як щойно.

Розумієте, я не вірю в те, що досвідчений відомий журналіст просто збурився від того, що його назвали словом на літеру “п”. Так збуритися могла базарна торговка, або вантажник-алкоголик, який сам собі ціни не складе. В журналістиці з такими нервами робити нема чого. Там на такі епітети мало реагують, а часто густо – на них свідомо провокують кого треба.

Причина, думаю, в іншому. Чіткі рішучі дії влади, підкріплені ясною позицією спільноти її прибічників, зірвали дуже багато грандіозних планів з далекими наслідками. Планів і ворогів, і політботів, і корисних ідіотів.

Панове журналісти не свої емоції вкладають у всі ці “ногами” і “вішати”. Вони висловлюють думку, яка панує серед їхнього оточення – в першу чергу серед того, яке формує їхні журналістські бюджети. Тому й палиться “оточення”, лайкаючи агресивні заклики до фізичної розправи над політичними опонентами (Ай-яй-яй, демократики!)

Не дивно. Якщо маса якихось там хлопчиків і дівчаток з аккаунтами на ФБ щойно позбавила тебе нового щаблю влади і неміряного бабла – тут ще й не так зубами заскрипиш. Шалайскі і Шуклінови – лише відлуння їхньої ярості. Побічний ефект роботи програми, що потрапив у інтерфейс.

Повторюю, це лише моє особисте припущення. Давайте спостерігати і дивитися. Бо якщо інформаційний прес справді піде на спад, це означатиме одне.

Коли наступний раз порохоботів пообіцяють:
– четвертувати
– садити на палю
– розривати навпіл
– колесувати
– спалювати на багатті посеред Майдану, тощо,
це означатиме одне.

Відзнаку чергового їхнього грандіозного обосрамса.