Зради і перемоги тижня. 15 – 21 вересня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте. Зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 15 – 21 вересня 2017 рр.

ЗРАДА

Суд відмовився відсторонити від посади підозрюваного в організації штурму Майдану генерала Гриняка. Також Суд відпустив з-під варти екс-“беркутівця”, підозрюваного в нападі на Автомайдан. Ідеться про Сергія Лободу, колишнього міліціонера 1 оперативної роти спецпідрозділу “Беркут” при ГУМВС України в м.Києві.

В Одесі сталася пожежа у муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі “Вікторія”, у результаті чого загинуло три дитини.

У Львові суд відмовився обрати запобіжний захід Сакварелідзе.

Радикали зірвали презентацію книги про ліві рухи на Форумі видавців у Львові.

Суд виправдав обвинувачених у “справі 2 травня” в Одесі на Грецькій площі. Двом виправданим прямо у залі суду оголосили нові підозри.

На одного з виправданих судом фігурантів «справи 2 травня» невідомі скоїли напад. Повідомляється, що чоловіку пробили голову і наразі він госпіталізований.

З 2018 року усі автомобілі, які в’їжджають до країн Європейського Союзу з України, повинні обов’язково мати талон проходження техогляду.

ПЕРЕМОГА

У Львівській області на території міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулося відкриття першого в Україні сучасного Центру імітаційного моделювання бойових дій. Центр буде одним із найпрогресивніших у Східній Європі.

Розпорядники бюджетних коштів тепер зобов’язані подати звіти про використання грошей за третій квартал 2017 року, який завершується у вересні. Єдиний веб-портал використання публічних коштів e-data.gov.ua з 15 вересня запустили у промислову експлуатацію.

Суд арештував екс-міністра юстиції Лавриновича.

Всередині Московської брами у Печерському районі столиці розпочав роботу мультимедійний проект – мартиролог – список загиблих воїнів АТО.

У центрі Луганська підірвали пам’ятник десантникам, який встановили терористи.

Український “Руслан” здійснив доставку вантажів у постраждалу від урагану “Ірма” Гваделупу.

Президент США Дональд Трамп наголосив, що Україна – “не найпростіше місце, де можна жити, але вона день у день стає кращою” і “Україна демонструє великий прогрес”. А сенат схвалив бюджет США з допомогою Україні у розмірі $500 млн на оборонні потреби. Також проект закону санкціонує надання Україні летального озброєння.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

 

Автор