Україна сьогодні презентувала своє бачення миротворчої операції ООН на Донбасі (фото, відео)

Президент Петро Порошенко під час брифінгу для журналістів у Нью-Йорку наголосив, що Україна сьогодні презентувала своє бачення миротворчої операції ООН на Донбасі.

Глава держави нагадав, що Україна протягом багатьох років робила внесок в миротворчі зусилля ООН, а в квітні 2015 року звернулася з проханням про розгортання миротворчої місії ООН на своїй окупованій території.

«Сьогодні ухвалення необхідності миротворчої операції в Україні різко зростає. І ми приділяємо велику увагу деталям, адже «диявол ховається саме в деталях». Україна наполягає, що миротворча операція з мандатом Ради Безпеки ООН має бути на всій окупованій Росією території на Сході моєї країни», – наголосив Президент. Крім того, миротворчій місії ООН має також бути забезпечений доступ до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, щоб припинити постачання російської зброї та військових.

«Метою миротворчої операції є принесення миру та українського суверенітету на окуповану територію, а не заморожування окупації, не заморожування конфлікту. Це позиція не лише України, а більшості членів Ради Безпеки ООН», – підкреслив Глава держави.

Джерело