У Мінкультури обговорили перспективи розвитку українсько-канадського спільного кіновиробництва (фото)

Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком з метою обговорення питань налагодження співробітництва між двома країнами у сфері кінематографії.

Під час зустрічі Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості та зацікавленості України у налагодженні тісної культурної співпраці з Канадою, яка була б корисною та цікавою для обох країн. Серед іншого Євген Нищук підкреслив готовність України до співпраці, зокрема, щодо розвитку українсько-канадського спільного кіновиробництва, залучення канадських спеціалістів до роботи українських кіностудій та використання їх досвіду для розвитку кіногалузі.

«Цьогоріч, під час перебування у Канаді я ініціював питання щодо можливості підписання міжурядової угоди між Україною та Канадою про спільне кіновиробництво, реалізація якої сприятиме розвитку кінематографу, зокрема, дозволить копродукційним фільмам отримати статус «національного кіно» у кожній з країн-учасниць й таким чином претендувати на ширшу підтримку усіх країн», – розповів Євген Нищук.

«Ми поступово відходимо від усталеного представлення української культури, адже хочемо показати наше сучасне розмаїте мистецтво. Кіновиробництво є одним із пріоритетних напрямків розвитку креативних індустрій в Україні».

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук запевнив у відкритості до спільної роботи в різних напрямках культурного співробітництва.

«Зберігаючи активне ядро наших культурних зв’язків, потрібно їх розширювати. Українська сучасна гібридна культура цікава для канадців, мистецтво від корінних народів до найсучасніших віянь викличе неабияке зацікавлення. Ми маємо велике бажання спільно працювати. Міністр з питань канадської спадщини Мелані Джолі висловила зацікавленість у налагодженні тіснішої роботи між нашими культурними інституціями», – наголосив Роман Ващук.

Джерело

Автор