Паломники-хасиди прибувають в Україну на святкування іудейського Нового року (відео)

Прикордонники розпочали оформлення організованих груп паломників-хасидів, які прибувають в Україну на святкування іудейського Нового року – Рош Гашана. Загалом Держприкордонслужба очікує близько 40 тисяч прочан.

Зокрема за добу до столичних летовищ прибули 9 чартерних рейсів з хасидами-паломниками. В свою чергу прикордонники вживають усіх заходів, щоб оформлення цієї категорії подорожуючих проходило на належному рівні і водночас не створювало жодних незручностей іншим пасажирам авіаліній.

З цією метою керівництво Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» збільшило кількість робочих місць та прикордонних нарядів. На посилення та забезпечення режимних заходів у пунктах пропуску «Бориспіль» та «Жуляни» додано групу військовослужбовців мобільного прикордонного підрозділу.

Наразі жодних проблем з оформленням чи порушенням режимних правил прочанами у столичних аеропортах не виникало.

Відмітимо, що загалом в Україну вже в’їхало майже 2200 паломників-хасидів. Більшість з них прибувало в нашу державу через аеропорт «Бориспіль», а також аеропорти «Львів», «Одеса», «Херсон» та пункти пропуску «Краківець» і «Могилів-Подільський».

Відмітимо, що в минулому році співробітники Держприкордонслужби у пунктах пропуску на державному кордоні у майже 260 випадках оформили понад 30 тисяч паломників, які слідували організованими групами. Їх оформлення в більшості здійснювалося в аеропортах «Бориспіль», «Київ», «Львів» та «Одеса», а також в пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

Джерело

Автор