НБУ не звертався із вимогою звільнити приміщення до орендаря ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”

Щодо інформації, поширеної у деяких медіа, про нібито “виселення” орендатора із будівлі по вул. Кирилівській, 23 за зверненням Національного банку, прес-служба Національного банку повідомляє наступне.

Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”, ні до орендодавця ТОВ “Поділ нерухомість” із вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23.

Національний банк розцінює поширення подібної маніпулятивної та викривленої інформації про нібито виселення ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1” із приміщення по вул. Кирилівській, 23 спробою вплинути на рішення Національного банку в частині погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ “Поділ Нерухомість”.

Довідково: Нежилі приміщення житлового-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23 є власністю ТОВ “Поділ Нерухомість”. Ці приміщення у 2014 року передані в заставу Національному банку України в забезпечення виконання зобов’язань за кредитом, який був наданий Національним банком України ПАТ КБ “Приватбанк” у 2009 та 2014 роках.

Приміщення у зазначеній будівлі у ТОВ “Поділ Нерухомість” орендує ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”, про що укладено відповідний договір оренди.

Джерело