Держсекретар МО України Олександр Дублян провів зустріч зі стратегічними радниками від Канади та Великої Британії

Сьогодні, 12 вересня, у Києві державний секретар Міністерства оборони України генерал-полковник Олександр Дублян провів зустріч зі стратегічними радниками високого рівня при Комітеті реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України від Канади та Великої Британії Джилл Сінклер і Ніком Паркером.

Участь у зустрічі також взяли радник з питань удосконалення оборонного планування Міністерства оборони Великої Британії Ханна Френч та акредитовані в Україні представники Посольства Канади.

Сторони обговорили питання реалізації однієї з оперативних цілей Стратегічного оборонного бюлетеня України, яка стосується розвитку демократичного цивільного контролю над силами оборони. Цієї мети планується досягти шляхом підвищення ефективності діяльності оборонного відомства, посилення зв’язків з Верховною Радою та громадянським суспільством України.

– З метою реалізації положень Стратегічного оборонного бюлетеня у Міністерстві оборони України складено План дій щодо впровадження оборонної реформи у 2016-2020 роках – Дорожню карту реформ, одним із завдань якої є розвиток ефективного демократичного цивільного контролю над силами оборони. Дієвий демократичний цивільний контроль дасть можливість отримати максимальний ефект від використання ресурсів та виконання завдань оборони, сприятиме налагодженню ефективного співробітництва та координації між усіма ланками та суб’єктами системи безпеки і оборони, – наголосив генерал-полковник Олександр Дублян.

Учасники зустрічі розглянули питання приведення організаційної структури Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України до кращих практик країн Альянсу та її відповідності принципам демократичного цивільного контролю у сфері оборони та за Збройними Силами України.

Державний секретар Міністерства оборони України заслухав пропозиції стратегічних радників із зазначених питань.

Джерело

Автор