Володимир Гройсман напередодні старту нової сесії Парламенту: Це наш шанс змінити Україну

Нова сесія Верховної Ради України, яка розпочинається завтра, 5 вересня, може стати значним кроком на шляху системних змін країни та проведення фундаментальних реформ. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в своєму телезверненні.

«Сьогодні є перші паростки, які ми можемо відчути. Це, передусім, економічна стабілізація та економічний розвиток. Ми впроваджуємо децентралізацію, розпочали масштабне будівництво доріг, відроджуємо промисловість. Але цього недостатньо, аби ми по-справжньому досягли успіху. І саме цієї сесії ми можемо зробити чергові кроки вперед – до успішної країни», – сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що готовий доводити правильність обраного шляху. «Я розумію, що будуть ті, хто будуть докладати зусиль, аби нас зупинити, а ще гірше – збити зі шляху. Ми не маємо дати шанс тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію в країні. Ми маємо об’єднатися. Спільно – Президент, український парламент, Уряд – аби ухвалити важливі рішення, які остаточно змінять країну».

Прем’єр нагадав, що на порядку денному декілька важливих реформ, які потребують 226 голосів парламентарів. Серед них – пенсійна, медична та освітні реформи.

«226 голосів парламентарів дадуть можливість підняти пенсії 9 млн пенсіонерів. Цього чекали десятиріччями. Ми маємо провести якісну освітню реформу. Ми маємо провести реформу системи охорони здоров’я і ухвалити ряд важливих законопроектів, які будуть впливати на розвиток бізнесу, – сказав Володимир Гройсман. – Що нам потрібно сьогодні? Відповідальність кожної політичної сили – кожного народного депутата, аби ця сесія була успішною і дала нам можливість продовжити зміни, і люди ці зміни відчували. Хотів би аби Україна була країною успішних людей, давайте зробимо це разом. Давайте відкинемо будь-які протиріччя і будемо служити Україні й українцям».

Джерело

Автор