1 вересня в Україні розпочалися зйомки фільму «Ефір» режисера Кшиштофа Зануссі

В Україні розпочинаються зйомки повнометражної драми «Ефір» режисера Кшиштофа Зануссі

1 вересня у Львові та Львівській області розпочнуться зйомки повнометражного художнього фільму «Ефір», що створюється за підтримки Держкіно.

«Ефір» – це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти з метою отримати владу над іншими людьми. Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією, на теренах української Галіції та Поділля.

Головні ролі у фільмі виконують відомі європейські актори Яцек Понедзялек (Jacek Poniedziałek) з Польщі, Жольт Ласло (Zsolt László) з Угорщини та молодий український актор Остап Вакулюк.
Для зйомок у стрічці також запрошені українські актори Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап та Дмитро Ступка.

В Україні будуть проведені складнопостановочні зйомки з використанням спецефектів, піротехнічних ефектів, тварин, каскадерів і великої кількості акторів масових сцен.

Нагадуємо, що проект «Ефіру» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну підтримку розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн.

Фільм створюється також за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів. Продюсери: Януш Вахала (Польща), Олена Фетісова та Володимир Козир (Україна, «Кіностудія Інтерфільм»), Джудіт Тус (Угорщина), Уляна Кім (Литва).

Джерело

Автор