3 вересня 2017 року виповнюється 25 років членства України у Світовому банку

1 вересня, Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у черговому Спільному перегляді портфеля проектів Світового банку в Україні.

Олександр Данилюк підкреслив, що 3 вересня 2017 року виповнюється 25 років членства України у Світовому банку, і подякував за інвестиційну, технічну та консультативну допомогу, надану організацією в рамках співпраці.

Впродовж 25 років на фінансування інвестиційних проектів в Україні було виділено 11,605 млрд. доларів. Кошти були спрямовані на інституційний розвиток органів державної влади, підтримку окремих напрямів й проектів в пріоритетних галузях та сферах, а також системні проекти, спрямовані на підтримку реформ й збалансування державного бюджету України.

У чому суть?

Перегляд портфелю відбувається для оцінки статусу виконання проектів, після чого узгоджуються подальші кроки для забезпечення їх успішної реалізації.

Також обговорюється стан виконання Плану заходів із впровадження портфеля інвестиційних проектів в Україні, затвердженого під час попереднього Спільного перегляду, а також затверджується План заходів на наступне півріччя.

Що це дає?

Такий постійний та системний перегляд стану впровадження проектів сприяє підвищенню ефективності співраці України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та ефективнішому використанню коштів, які надає Банк. Зокрема, збільшуються обсяги вибірки коштів за проектами та прискорюються темпи їх реалізації. Також під час Спільного перегляду портфелю проектів відбувається аналіз питань, що виникли під час періоду виконання проектів, що дозволяє забезпечити кращі результати їх реалізації.

Джерело

 

Автор