Зрада і перемога тижня. 10-16 червня

ЗРАДА

Інспектор одеської митниці брав хабарі капустою й апельсинами.

КСУ повернув суддям величезні довічні виплати.

Тарифи на холодну воду зростуть на 15%. НКРЕКП “переводить стрілки” на водоканали.

Рішення Конституційного суду про скасування люстрації вже було де-факто прийнято раніше, але його не оголосили через тиск з боку громадськості – перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

На Житомирщині згоріла дерев’яна сільська церква, побудована у ХІХ столітті.

У Києві горів Солом`янський райсуд, ніхто не постраждав. Пожежа не знищила матеріали НАБУ, однак примусила суттєво скоректувати плани.

Колишній глава Міністерства податків та зборів Олександр Клименко опублікував сканкопію частини рішення Суду ЄС у справі, де Клименко оскаржував санкції Євросоюзу. За цим рішення з нього знято першу хвилю санкцій.

ПЕРЕМОГА

Національна агенція з питань запобігання корупції запустила Е-декларування.

Прем’єр України Володимир Гройсман підписав постанову про створення 20 міжвідомчих мобільних груп змішаного типу із запобігання та виявлення порушень на митниці. До складу мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Координацію їх роботи покладено на Міжвідомчий цільовий центр, що працюватиме при ДФС.

За 2015 рік ЄС купив українського одягу на 525 млн доларів.

Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко повернулися в Україну.

НБУ дозволив ідентифікацію фізосіб через банки і спростив порядок відкриття рахунків для бізнесу.

Фонд держмайна (ФДМ) України зареєстрував за державою в особі Фонду права власності на державне майно Шполянського заводу запасних частин (Шпола Черкаської область), який в 2015 році рішенням суду було повернуто в держвласність з чужого незаконного володіння ВАТ “Метровагонмаш” (РФ).

Верховна Рада ухвалила постанову про звернення парламенту до Всесвятості Варфоломія, архієпископа Константинополя і Нового Рима, Вселенського патріарха щодо надання автокефалії Православній церкві в Україні.

Автор