Зради і перемоги тижня. 25 – 31 серпня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 25 – 31 серпня 2017 рр.

ЗРАДА

В Овідіополі Одеської області побили журналіста, головного редактора місцевої газети “Наддністрянська правда” Романа Варшанідзе. Трьох нападників затримали.

У Києві невідомі намагалися підірвати пам’ятник ветеранам АТО. Також у Києві невідомі розбили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Романові Сенику. Поблизу Бахмута вандали розбили пам’ятник загиблим воїнам батальйону ім. Кульчицького.

Арештований за хабар начальник Департаменту поліції охорони Національної поліції України Сергій Будник вийшов із Лук’янівського СІЗО під заставу. Його відсторонили від виконання службових обов’язків до завершення службового розслідування.

Колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що його 19-річного сина Павла викрала ФСБ Росії в Білорусі. З’ясувалося, що ФСБ використала 17-річну дівчину, щоб заманити юнака до іншої країни.

Екс-голова Шевченківського райсуду уникла відповідальності за неправосудне рішення проти автомайданівця. Суддя Олена Мєлєшак продовжить здійснювати правосуддя.

У Харкові побили депутата облради від “Самопомічі”, голову “Харківського антикорупційного центру” Дмитра Булаха.

Нацрада оголосила попередження телеканалу “Інтер” через недотримання мовних квот.

ПЕРЕМОГА

Рейтингове агентство Moody’s Investors Service вперше за майже два роки змінило суверенний рейтинг України зі стабільного на позитивний. Також агенція підвищила рейтинги шести українських банків. До рівня “Caa2” з позитивним прогнозом підвищено рейтинг націоналізованого “Приватбанку”, державних “Ощадбанку” і “Укрексімбанку”. Рейтинг “Райффайзен Банку Аваль” підвищено до рівня “Caa1” з позитивним прогнозом, банку “Південний” – до “Caa3” з позитивним прогнозом, “Промінвестбанку” – до “Caa2” зі стабільним прогнозом.

Урядовою програмою «теплих кредитів» на загальну суму понад 4 млрд гривень скористалися 320 тисяч родин.

У результаті спільної операції Генеральної прокуратури України з Головним управлінням СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Миколаєві затримано п’ятьох учасників організованого злочинного угруповання. З-поміж затриманих — ватажок злочинців, відомий у кримінальному середовищі як “Мультик”.

Збройні Сили України прийняли на озброєння легкий переносний ракетний комплекс “Корсар”, який розроблений ДП “Державне Київське Конструкторське Бюро “Луч”.

Кліп українського гурту «Zapaska» на пісню «Запитайся» переміг на Міжнародному фестивалі анімації Anibar.

За перевищення допустимих габаритно-вагових норм на українських дорогах недобросовісним вантажоперевізникам нараховано 38 млн грн штрафів.

У Службі безпеки України заявили про видворення з України журналістки російського “Першого каналу” Анни Курбатовой.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор