В Україні запрацював найбільший центр із оформлення біометричних закордонних паспортів та ID-карток (фото)

Сьогодні, 29 серпня, запрацював на повну потужність найбільший у нашій країні центр із оформлення біометричних закордонних паспортів та ID-карток.

Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» Державного підприємства «Документ» розташований на третьому поверсі універмагу «Україна» в місті Києві. Його загальна площа 1400 кв. метрів. Для прийому документів, фотографування та зняття біометричних даних тут використовують 28 робочих станцій. Люди отримують уже готові паспорти у 9 віконцях видачі.

Віднині Центр зможе приймати 1500 чоловік на день. Він функціонує за принципом відкритого простору та гарантує відвідувачам комфорт та насправді європейський рівень сервісу. Загалом в Україні 25 центрів, які щодня обслуговують близько п’яти тисяч громадян.

Державна міграційна служба України, до сфери управляння якої належить ДП «Документ», працює в особливих умовах при максимальній завантаженості.

З початку року працівниками підрозділів міграційної служби, «Паспортних сервісів» та центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) оформлено близько 2,5 млн. закордонних паспортів та понад 655 тисяч ID-паспортів, щоденно оформлюється до 20 тисяч документів, що вдвічі перевищує показники попереднього року.

Аби зменшити ажіотаж навколо оформлення біометричних закордонних паспортів, які дають можливість безвізового перетину кордону із Євросоюзом, підприємство планує найближчим часом реконструювати центри обслуговування громадян в інших містах нашої країни. На черзі – Львів та Одеса.

Джерело

Автор