Зродились ви великої години з пожеж війни… (відео)

Петро Порошенко

Наші захисники та захисниці. Матері, друзі, брати. Таксисти, вчителі, продавці. Любителі рибалки, футболу та готувати під джаз.

Той самий двієчник за задньою партою — сьогодні сержант елітного штурмового підрозділу, а відмінниця з класу невтомно возить йому волонтерку, щотижня буваючи на фронті. Молода аспірантка пішла добровольцем і воює в окопах під Покровськом, а її чоловік лагодить у місті лінії електропередач, щоб воно могло забезпечувати фронт. Ветеран, який демобілізувався після страшного поранення, і друг, який витягує його у ветеранський хаб, щоб підтримати.

Вони всі наші, рідні. Вони в горнилі цієї кривавої битви заради нашого спільного майбутнього. Тому ми всі маємо бути разом, триматися один одного і берегти. Саме тому постійно їздимо на фронт і навіть вночі тримаємо зв’язок.

Сьогодні знову о 9 ранку по всій країні хвилина мовчання. Вже 951 день підряд. Дзвінка тиша. За ці 60 секунд, поки вся країна зупинилася, вшановуючи полеглих героїв, в голові проносяться образи нашої боротьби. Моменти єднання і слави, спільного горя і відчаю, поразок і перемог.

Відео: Yan Dobronosov

Коли в 2014 ми почали душити радянську пропаганду й деколонізувати наш календар, то не було жодної секунди сумніву — День захисників і захисниць України має бути саме на Покрову. Ми нащадки козаків і лицарів, ми стоїмо за правду, захищаємо весь вільний світ від лютої скаженої орди. І на нашій стороні Бог, я в цьому точно певен. Скільки разів за ці роки, коли справа здавалася безнадійною, Богородиця ніби знову вкривала Україну своїм покровом. Бо наше діло праведне й святе.

День захисників і захисниць України.
День Українського козацтва.
День ветерана.
Покрова Пресвятої Богородиці.

Будьмо разом. Бережіть один одного. Слава Україні!


Віталій Гайдукевич

Манкуртики чи не найперше позбулися згадок про цю пісню. Вона не вкладається в шаблончик. Але з поміж усіх задумів, що входили в довгий перелік складових реформи айдентики ЗСУ, був славень Війська. І ніщо не пасує Збройним Силам як ця пісня. Бо саме ЗСУ по-справжньому зродилися великої години з пожеж війни. Саме збройників плекав біль за долю України і лють на ворогів. Саме спадковість до чину Перших і Других визвольних важлива, щоб осиковий кілок якомога глибше увійшов в труп окупантської ідеологічної машини.

Так, ця пісня, цей кліп – пропаганда. Але це правильна українська пропаганда. Бо propago – розширювати, продовжувати, збільшувати, зберігати, увічнювати. А поруч із забезпеченнями силами й засобами війська забезпечення суспільства українським сенсом – це один із китів національної безпеки.

Словом, поширте це відео. І нехай від нього десь скорчить якусь квнськукакуюразніцу.

P.S. Можна написати багато текстів, але куди важливішим буде коротке повідомлення тим, кого знаєш, та знак уваги на вулиці людині в пікселі. Дяка захисникам за захист Державності.


Микола Гаврилко

А я такий сиджу на хуторі за дубовим столом, в альтанці під старим гігантським горіхом, п’ю дуже розбавлений мінералкою і льодом віскарь, слухаю вітер в акаціях і читаю Кінга, що пише щось щемливе про жахи і монстрів.

* * *

Два роки, два місяці й дванадцять днів, з 27 лютого 2022 по 8 травня 2024. Наче і не було, наче спав, наче нікуди й не їздив. Наче не ходив ні на чиї похорони, наче немає могил на алеї Героїв. Шум вітру в кронах і книжка – це нірвана, як вона є.

* * *

А на краєчку приспаної нірваною свідомості – хрін викинеш, хрін забудеш,- чітка кришталева думка, що саме зараз, от саме зараз, Люди тримають навалу нелюдей. Яке там свято, Господи, де воно, до нього ще так далеко.

* * *

А буде це перше число чи чотирнадцяте – та немає різниці, головне ж не день календаря, а його наповнення і сенс.

* * *

З Днем захисника України, хоч він зараз зовсім не святковий.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Працюємо, аби захистити.

Сьогодні день захисників і захисниць.

І традиційно в коменти до мене лізуть і лізуть моральні вилупки з ниттям про те, як нас злили, підтекст – ми вже програли й опиратися немає сенсу. Вони, потвори викладають “вітання з Днем захисників”, супроводжуючи їх фотками з нашими бійцями, пошматованими вибухами. Підтекст – не ходіть захищати Україну, без ручок-ніжок залишитеся.

Московський бот нині сильно помінявся. Московський бот заговорив гарною українською, вочевидь долучили до роботи колишніх із України. Московський бот не приносить тобі ідеї “рускава міра”, – він розуміє, що зразу опиниться в бані. Московський бот робить хитріше. Московський бот нині приходить до тебе від маскою порохобота і виливає тону багна на твого товариша або депутата від ЄС. Московський бот приходить під маскою прибічника ЗЕ і починає нести таке, що очевидно, він не тебе переконує, він твою огиду посилює. Московський бот приходить до тебе плакатися, що “вони – безнадійні” і що “всі зелені – хронічні ідіоти”, підтекст – не смій з ними говорити і переконувати, ненавидь власних співгромадян. Не смій домовлятися. Не смій розумітися. Московський бот сьогодні напише ще багато гидоти.

Канал-провокатор на ТГ публікує пафосне вітання з Днем захисника, навіть супроводжує картинкою з каналу Залужного. Чудово, якщо забути, що весь рік той самий канал плакався про страшне-страшне ТЦК, яке захопить бідних українців і всіх відправить гинути на штурмах. Ну, тобто те саме співає, що й Скабєєва на російському ТБ. Зрозуміло?

Так от спеціально для московських ботів і тих наших недолугих, які з готовністю повторюють за московськими ботами, я повідомляю.

Ми не складаємо зброю. У ЗСУ немає настроїв все покинути. Я не чую таких настроїв від хлопців, які приїздять з фронту, аби я навчив їх водити БПЛА в умовах поля бою. А я не став навчати менше, – я працюю навіть більше, ніж нещодавно, попри вічну втому і хворе серце.

Волонтери – на місцях і працюють. Виробники дають фронту нову й нову техніку. Фонд Порошенка і “Справа громад” везуть на фронт нове й нове обладнання. Так, від держави хотілося б отримувати більше і якісніше. Але проблеми з державою не привід припиняти захищати Батьківщину.

Ми в строю і ми працюємо – кожен на своєму місці.

І так. Тема політики в підрозділах ЗСУ негласно – табу. Людина може підтримувати Зеленського, Тимошенко, Тягнибока, кого завгодно, – якщо зараз вона в строю, вона втричі дорожча мені за особу, що корчить із себе порохобота, але від фронту бігає.

Бо до таких і до всіх нитиків із тилу немає жодних почуттів крім глибокого презирства. Безкінечного. Бо давно відомо, хочеш нити, береш 300 грн і несеш “Справі громад” або “АрміїСОС”, або тим волонтерам, кому віриш. Не допомогло – повторюєш. І так доти, поки не допоможе.

Так, у мене теж складається враження, що нас доводять до межі, аби ми самі заскиглили “ми більше не можемо – домовляйтеся!”. Хрін їм. Не дочекаються.

Я не довіряю владі, але довіряю опозиції – справжнім державникам. Допоки цю владу контролює ця опозиція, я спокійний. Прорвемося. А там – спитаємо з влади за все.

Третій рік я зустрічаю День захисників і захисниць України у Збройних силах. Третій рік роблю все, що тільки в моїх силах. Сказати, що я і мої товариші втомилися, – не сказати нічого. Шалено втомилися. Очі б наші не бачили цієї війни. Але водночас ми дуже гарно знаємо ціну оцінкам тих, проти кого ми воюємо.

Воюємо, аби не допустити. Аби захистити.
Так і працюємо. Всі.

З Днем захисників і захисниць всіх, хто в строю, і всіх, хто допомагає. Нас не зламати. Ми вистоїмо.


Юрій Бірюков

День захисників та захисниць…

Ну, традиційно вважається, що це свято військових і всіх представників “силового” блоку. Але пару годин тому закінчений монтаж системи РЕБ на нашого Малюка, і тепер екіпаж надважкого евакуатора захищений від більшості ФПВ.

То хто захистив цей екіпаж? Так, це ви! Я зараз без краплі іронії та сарказму, саме завдяки вам захищені сотні машин за допомогою систем РЕБ! Саме завдяки вам бронежилетами та шоломами захищені десятки тисяч військових! Список нескінчений.

Дякуємо вам! Вам, хто допомагав розповсюджувати дописи, хто донатив чи радив задонатити!

В полку досить багато важких евакуаторів, точна кількість трошки таємнича. Але можу сказати, що зараз нам потрібно ще 4 комплекси для того, щоб всі екіпажі Малюків були захищені.

А бюджет складає майже мільйон гривень. Я досить рідко прошу допомоги саме моїй військовій частині, але…

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 3948 0845 (увага! нова картка!)

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

 

Фото на заставці: Генштаб ЗСУ

Автори
, , , ,