Що нового в Міністерстві оборони

Дана Ярова

Сьогодні було звільнено очільника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення. Призначено тимчасово виконуючого обовʼязки.

Головне управління розвитку – це саме та структура Міністерства оборони, яка розробляє та затверджує технічні умови абсолютно всього, що закуповується DOT – Державний оператор тилу.

Давайте будемо чесними, до цього моменту ніхто навіть не дивився в цьому напрямку.

Має бути створений колегіальний орган, який буде займатися:

1. Переглядом існуючих технічних умов.
Всі технічні умови, які були написані під конкретних виробників, будуть переглянуті.

2. Переглядом існуючої номенклатури.
Будуть опитані всі роди військ щодо необхідності зміни номенклатури по напрямку тилового забезпечення. Цим питанням ніхто не займався з 2015-2017 років.

3. Розробкою нових технічних умов.
Знову ж таки. Більшість технічних умов були написані в 2015-2017 роках. Потреби Збройних сил України змінюються. Номенклатура – ні.

Може здаватися, що це неважливо. Важливіше закупівлі. Але я можу посперечатись. Якими б чесними не були торги, якщо технічні умови написані під конкретного виробника, буде вигравати один виробник.

Тому в звʼязку з тим, що ми зараз можемо перейти дорогу комусь із виробників і поламати схему з мільярдними контрактами, чекайте багато новин про мене та всю команду на всіх телеграм-каналах 😆 .

Але, @@@ть, знову ми.

Автор