Порошенко візьме участь у Політичній асамблеї ЄНП в Брюсселі

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко здійснить візит до Брюсселя для участі у першому після загальноєвропейських виборів засіданні Політичної асамблеї Європейської народної партії.

Цей захід високого рівня буде присвячений формуванню оновленої стратегії найбільшої та найвпливовішої політичної родини Європейського Союзу та пріоритетів розвитку ЄС на наступні п’ять років. У засіданні візьмуть участь Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, Президент Європейського Парламенту Роберта Мецола, Президент ЄНП Манфред Вебер, новообрані депутати Європейського Парламенту і представники національних партій держав-членів та партнерів ЄС, які входять до родини ЄНП, як і «Європейська Солідарність».

Петро Порошенко виступить перед учасниками Асамблеї з баченням нагальних пріоритетів роботи нового складу Європарламенту, зокрема щодо шляхів посилення підтримки України. Під час перебування у Брюсселі заплановані зустрічі п’ятого Президента України з членами Європейської Комісії, керівництвом Європейської народної партії та депутатами Європарламенту.

Європейська народна партія – це найбільше політичне об’єднання Євросоюзу, яке включає 84 партії та партнерів з 44 країн, Президента Європейської Комісії, Президента Європарламенту, 12 глав держав та урядів ЄС і 3 країн, що не входять до ЄС, 9 членів Єврокомісії та найбільшу групу у Європейському парламенті.

«Європейська Солідарність» офіційно увійшла до Європейської народної партії у 2019 році, а співпраця з ЄНП розпочалася ще у 2014-му. 13 лютого 2023 року Петро Порошенко повідомив, що партія «Європейська Солідарність» виконала необхідні умови для отримання статусу Асоційованого члена Європейської народної партії. «Європейська Солідарність» офіційно отримала статус асоційованого члена Європейської народної партії 10 березня 2023 року.

Джерело


Петро Порошенко

Вітаю рішення Ради ЄС щодо схвалення чотирнадцятого пакета санкцій проти російського агресора!

Після тривалої спільної роботи української дипломатії, влади, опозиції, громадянського суспільства нам вдалося домогтися запровадження Євросоюзом пакета обмежувальних заходів проти російського «тіньового флоту» танкерів, скрапленого природного газу та подальшого звуження можливостей для санкційних лазівок.

Сьогодні у Брюсселі на зустрічах із керівництвом Європейської народної партії, інституцій ЄС та новообраними депутатами Європарламенту продовжу наполягати на важливості посилення санкцій проти путінського режиму та його союзників, зокрема білоруських компаній, які агресор використовує для отримання ресурсів та засобів для продовження війни.

Єдність та солідарність — запорука нашої спільної перемоги.

Автор