Фонд Порошенка профінансував навчальний проєкт для ветеранів із інвалідністю (фото, відео)

Нову ініціативу для військових, які на фронті отримали важкі поранення, започаткували волонтери за підтримки Фонду Порошенка. У коворкінговому центрі «Прокачай» ветерани з інвалідністю можуть опанувати нову професію. Петро і Марина Порошенки зустрілись із ветеранами та волонтерами і обговорили деталі нового проєкту.

«Як сказав мені один мудрий військовий лікар, падіння — це не провал. Провал — це якщо ти змирився з тим, що впав. Днями бачився з воїнами, яких не зламало не лише падіння, а й надлюдські випробування. Кожен з них отримав тяжкі поранення, дехто — зі складними ампутаціями та значними втратами здоров’я. Але стільки рішучості та енергії я не бачив давно», – поділився враженнями п’ятий Президент.

«Хлопці жартують — вони не втратили кінцівки, а отримали можливість зробити адаптацію свого тіла за допомогою новітніх технологій протезування. Кожен з них нині заново вчиться жити і співіснувати зі світом. Більшість — ніколи не зможе повернутися до своїх професій. І наш обов’язок — підтримати їх, дати їм зрозуміти, що ми чекали на їхнє повернення, що кожен з них надзвичайно важливий і зможе знову мати вагоме місце в суспільстві. Тому Фонд Петра Порошенка підтримав дуже круту ініціативу з навчання та працевлаштування ветеранів. Навчання буде проходити в коворкінговому центрі «Прокачай», створеному волонтерами для військових», – пише Порошенко у соцмережах.

У коворкінгу військові зможуть вивчити чотири спеціальності: автомобільну логістику, lean-програмування, правозахисну діяльність та 3D-проєктування. Волонтери кажуть: кожен фах дуже перспективний, а 3D-проєктування дає змогу ветеранам бути корисними для своїх побратимів на фронті.

«Ми – одна велика українська сім’я. І будемо робити все для того, щоб ви змогли максимально безболісно повернутися до цивільного життя», – говорить Марина Порошенко.

«Ми обрали саме цей проєкт та надали грант від Фонду Порошенка, бо тут не тільки якісно навчають ветеранів, але й супроводжують до моменту працевлаштування. Кожен з них — наш герой, частинка нашого великого українського серця. Я низько вклоняюся хлопцям за їхню жертву заради України. І обов’язково слідкуватиму за тим, як надалі розвиватиметься їхнє життя. Впевнений, все у них вийде», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Фонд Петра Порошенка підтримав ініціативу з працевлаштування і навчання ветеранів. У першу чергу, ветеранів з інвалідністю.

Фонд Порошенка надав ініціативі грант, простіше кажучи, профінансував її.

Навчання проходитиме в коворкінговому центрі “Прокачай”, створеному волонтерами для військових ветеранів. Тут ветерани з інвалідністю освоюють професії: автомобільна логістика, lean-програмування, правозахисна діяльність, 3D-проєктування. Ветеранів тут не тільки навчають, а й супроводжують до працевлаштування.

Скажу так. Я зараз лежу в госпіталі. Я регулярно бачу поранених. Перев’язаних. З апаратами Елізарова. Без рук. Без ніг. На візочках. Це жахливий наслідок війни. І таких ветеранів уже багато. Вони не мусять відчувати себе покинутими. Ці хлопці пожертвували здоров’ям для України – тепер Україна мусить жертвувати для них.

Ветерани мусять себе відчувати повноцінними членами суспільства. Петро Порошенко вже працює для цього.

Автори
,