У вересні Уряд вносить на ухвалення Парламента рішення з реформи охорони здоров’я та інших рефор

Кабінет Міністрів України планує вже у вересні  повернутися до розгляду ключових реформ – у сфері охорони здоров’я, в освіті та у сфері пенсійного забезпечення. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у середу, 23 серпня.

«У вересні підемо в Парламент на ухвалення реформи охорони здоров’я. В комплексі  всі рішення маємо ухвалювати», – сказав Глава Уряду.

В цьому контексті він торкнувся теми ціноутворення на ліки в Україні, і звернув увагу на необхідності подолання всіх корупційних схем, які існують у цій сфері.  Прем’єр-міністр підкреслив, що в минулі роки не менше півмільярда гривень осідали в кишенях ділків, які «нагрівали руки на закупівлях ліків».

«Ми викриємо корупцію в закупівлі простим способом – прозорістю», – сказав Володимир Гройсман.

Він нагадав, що цього року на закупівлі медичних препаратів Уряд виділив близько 6 млрд грн. І завдяки системі ProZorro, а також закупівлі через міжнародні медичні організації, започатковані Міністерством охорони здоров’я, процедура закупок буде максимально  наближена до потреб громадян.

Окремо Глава Уряду звернув увагу представників місцевої влади на необхідності навести порядок у сфері охорони здоров’я на місцях, особливо в питаннях долучення областей до єдиного реєстру хворих на особливо важкі захворювання.

«А чому 4 області не підключені до реєстру на цукровий діабет? Тому, що там нечиста справа. Доручаю МОЗ – зв’язатися з главами адміністрацій, а саме – Львів, Харків, Черкаси, Дніпро – повідомити про проблеми. Тоді ситуація буде прозорішою, – сказав Володимир Гройсман. –  Такі речі потрібно знищувати. Це не високі слова – це результат роботи. Ми не будемо закривати очі на ці речі», – підкреслив Володимир Гройсман.

Джерело

Автор