Конспірологічний крінж. Інтерв’ю Павла Дурова Такеру Карлсону

Костянтин Корсун

П. Дуров дав інтерв’ю одіозному Такеру Карлсону. Саме цей «журналіст» брав інтерв’ю у ВВХ. Нікому іншому кривавий диктатор не дає інтерв’ю, що означає великий ступінь лояльності до інтерв’юера. І якраз йому Дуров навалив купу конспірологічної дичини, яка – о, диво – співпадає з наративами російської пропаганди.

Що начебто «плітки про підконтрольність ТГ російській владі розповсюджують конкуренти». Хоча не назвав їх. Кого він вважає конкурентом для свого Телеграму? Якщо говорити про Західну Європу, США, Канаду, то там Телеграм практично невідомий, може конкурувати лише з такими ж маловідомим продуктами. А це вважай ¾ світового ринку. Якщо мова йде про рф, то це хіба що WhatsApp. У світі цим месенджером користується більше 2 мільярдів людей, а Телеграмом – близько 900 мільйонів, і це за словами Дурова.

Ще сказав, що Демократична партія США вимагає від нього розкрити персональні дані користувачів, а Республіканська партія навпаки вимагає цього не робити, і обидві погрожують судом. Це взагалі поза межами логіки та здорового глузду. Вимагати розкриття персональних даних можуть або суд, або прокуратура, або правоохоронні органи, але в межах конкретного кримінального провадження і лише по конкретних особах, які підозрюються у скоєнні тяжких злочинів. Не може партія от просто так вимагати розкриття ПД усіх користувачів, це нонсенс.

Відверто на3,14здюнькав, що «не витратив ані долара на маркетинг», це тупо «божа роса» в очі, тому що кожен новий продукт, який виходить на ринок та має амбітні плани, ввалює колосальні кошти у маркетинг. Завжди. Інакше це не працює.

А пред’ява до Apple та Google взагалі не зрозуміло про що. Начебто ці компанії примушують бідного Пашеньку «дотримуватися їхніх правил», натякаючи на те, що ці правила полягають у стеженні за користувачами. Інакше буцімто погрожують видалити Telegram зі своїх магазинів AppStore та Google Play. Але Телеграм до цієї пори спокійно розповсюджується через вказані офіційні магазини, і геть не ясно, про які такі «нові правила» йде мова. Явно щось недоговорює. Почекаємо реакції згаданих компаній – якщо вона буде (але не факт що буде, через абсурдність звинувачень).

Дуров також вважає, що усі його пристрої він вважає «скомпрометованими за замовченням з точки зору безпеки». Тут є певна логіка, оскільки високобюджетні засоби прихованого хаку смартфонів типу Pegasus застосовують переважно проти топових політиків, військових, знаменитостей, мільярдерів. Я про це розказував тут. Тому конкретно для Дурова такий підхід є цілком виправданим. До речі, кремлівський диктатор також не бере в руки нічого електронного з тих же причин.

Ну, і ще Дуров вітає придбання Twitter Ілоном Маском, тому що ця соцмережа «стає все більшим прихильником свободи слова та намагається впроваджувати інновації». При тому що Маска безліч разів критикували за відверто безглузді технологічні рішення, за відверту цензуру в цій соцмережі тих, хто не поділяє політичних поглядів пана Маска, і за явну підтримку його однодумців і політичних кумирів.

Всю цю дічь миттєво підхопили усі російські «медіа» – як відверто кремлівські, так і «незалежні» з «опозиційними». Що показово.

Знаю, що в Україні наразі мільйони активних користувачів Телеграм. Про його небезпеки я (і не тільки я) регулярно намагаюся розказувати, але це мало впливає на загальну кількість прихильників цієї соцмережі.

Забороняти Телеграм в Україні я вважаю недоцільним, але виступаю за його заборону використання державними структурами. Намагався розмістити з цього приводу петицію, але навіть цього українська влада не дала мені зробити. Дуже люблять Телеграм.

Знаю, що фанатів Telegram нічим не переконати. Вони навіть на це крінжове інтерв’ю знайдуть виправдання. Для людей з критичним способом мислення залишу підбірку моїх дописів про Телеграм (див. під відео – Ред.).

P.S. А інтерв’ю Карлсона з Дуровим розміщено на YouTube, який належить тоталітарній деспотичній компанії Google (Alphabet Inc.), яка відчайдушно бореться проти свободи слова, ага.

Так все ж: “немає хароші рюзькі” чи Telegram?

Смертельно небезпечний Telegram

«У чат зайшов кремль» – велика стаття міжнародного Hi-Tech-видання WIRED про ризики використання Телеграму

Докази контролю спецслужб росії над Телеграм: Херсонський журналіст Ігор Бондаренко потрапив в полон у Херсоні і розказує про своє спілкування з росіянським гестапо

Ще одна історія чому Телеграм/Telegram – це катастрофа з точки зору безпеки: Ден Ріва (Dan Reva) знайшов дуже серйозну вразливість у версії Телеграму для MacOS

Дивне співпадіння: під час “бунту» терориста пригожина на роіссі різко зросла кількість проблем у роботі «незалежного» месенджера Телеграм/Telegram

Я все ще не можу знайти жодного розумного пояснення чому українські держустанови використовують Телеграм як один з офіційних каналів комунікації

Навіщо міністр Федоров рекламує російський месенджер Телеграм?

Питання користувачам Телеграм: навіщо ви ним користуєтесь?

Що спільного між атакою на Київстар і Телеграмом?

Чому не припустимо забороняти Телеграм в України, хоча він є загрозою національній безпеці

Самозваний представник Телеграм/Telegram бреше прямо в очі: «…наші додатки мають відкритий вихідний код» та ««…протокол шифрування повністю задокументований, тому будь-який дослідник може самостійно перевірити його цілісність та реалізацію»

Телеграм почав фінансувати кремлівський «російський фонд прямих інвестицій»

Безпека Телеграм: 150 СМСок з одноразовим кодом авторизації. Чи це безпечно і про що це свідчить

 

Фото: скриншот відео YouTube Tucker Carlson

Автор