Тенденції російських атак дронів-камікадзе у квітні

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

За два тижні квітня російські окупанти застосували 224 дрони-камікадзе, з яких було збито 198. При цьому нальоти за другий тиждень були трохи інтенсивнішими. В основному це обумовлено застосуванням Shahed-136 у ході комбінованого удару 11 квітня.

Загалом динаміка застосування Shahed-136 не вказує на те, що в квітні може бути встановлений черговий рекорд. Середній показник може бути на рівні 400 дронів +/-10%.

Також у разі продовження протистояння Ірану та Ізраїлю не виключено зниження поставок дронів Shahed росії, що може позначитися на інтенсивності нальотів, оскільки виробничі потужності в росії не виведені на рівень видачі готової продукції в тій кількості, яка б задовольняла її потребам по ударах.

Застосування fpv-дронів загалом так само залишається в межах добового застосування 150-200 од. З початку квітня середній показник застосування цих засобів кілька разів виходив за межі 200 на добу, а одного дня перевищив 300 од., але в цілому це поодинокі випадки, які поки не дозволяють говорити про стабільну тенденцію зростання.

Проте, навіть за такого насичення лінії бойового зіткнення ворожими fpv-дронами проблематика розміщення засобів РЕБ всіх типів зберігає свою гостру актуальність.

Застосування керованих боєприпасів “Ланцет” зберігається в межах постійного середнього показника 10 на день. Явних ознак нарощування застосування «ланцетів» завдяки розширенню виробництва не фіксується.

З іншого боку, це не зменшує загрози від нових модифікацій «Ланцетів», які значно розширили свої можливості щодо ураження цілей завдяки покращенню низки характеристик, зокрема, дальності польоту.

Джерело

Автор