Порошенко повіз екскаватори до військових (фото, відео)

Петро Порошенко з колоною тягачів, яка перевозить будівельні екскаватори, вирушив до військових. На прикордонних прифронтових землях ці машини допоможуть будувати фортифікаційні споруди. Як розповів пʼятий Президент, поїздка, яка ретельно готувалась заздалегідь, ледь не зірвалась в останню мить.

«Ці екскаватори дуже чекають на українському кордоні для будівництва фортифікаційних споруд. Вони вже завантажені на трейлери і сьогодні вночі мали їхати до прикордонної області. Вони не виїхали», – повідомив Порошенко.

«Лише диво не зірвало нашу операцію для забезпечення Збройних Сил технікою для будівництва фортифікацій. Але все-таки ми йдемо, і ніхто нас не зупинить. Я дякую комбригу та керівництву СБУ, яке зупинило спробу зірвати поставку нашої техніки до ЗСУ. Також вітаю Службу безпеки із сьогоднішньою великою перемогою, коли було знищено 6 літаків ворога», – сказав Петро Порошенко.

На трьох траках – 6 екскаваторів для ЗСУ. «Перед вами тижні великої роботи нашої команди. Не просто оплатити, а ще знайти, зробити й забезпечити запчастинами, замінити гідравліку, провести технічне обслуговування, закупити інструменти. А додатково ми веземо все: від одноразового посуду до пилорам, від бензопил до рукавиць. Усе, про що нас попросили Сили Оборони», – пояснює Порошенко.

«Вчора ми зустрічалися з виробником і дали нові замовлення на техніку для будівництва ліній оборони. Робимо все, аби прискорити будівництво фортифікацій. Дякую, що 5 хвилин тому рішення ухвалили, і поставка нашої техніки для будівництва фортифікацій стала можливою. Зараз усі ці екскаватори рухаються на північний схід, туди, де військові на них дуже чекають», – резюмує пʼятий Президент.

Раніше «Європейська Солідарність» ініціювала створення у Верховній Раді ТСК з питань будівництва фортифікаційних споруд. Петро Порошенко закликав владу виділити кошти на оборонні укріплення ще у серпні 2023 року. «Була вимога щодо внесення змін до бюджету для різкого збільшення фінансування фортифікаційних споруд. Починаючи з жовтня з цього приводу були проведені три Ставки, були дані жорсткі доручення. Але побудова не розпочалася і грошей не було виділено», – нагадав Порошенко в інтерв’ю Віталію Портникову.

«Зараз ми маємо іншу крайність – непрозоре виділення фінансування і дуже сильне затягування з введенням їх в експлуатацію. Ми не маємо цього часу. Термін, який був відведений для цього – два місяці. За два місяці ми мали здати цю позицію», – вважає Порошенко.

«Наша пропозиція, наша законодавча вимога щодо створення Тимчасової слідчої комісії по фортифікаційним спорудам не ставиться на голосування четвертий місяць. А це якраз та єдність, навколо якої ми маємо об’єднатися. Єдність навколо Збройних Сил і єдність навколо фортифікаційних споруд. Бо народ має право знати – темпи будівництва, де ми можемо підтримати і прискорити, знати прозорість фінансування для того, щоб як на «великому крадівництві» не набивали кишені ті самі особи. Вибачте, сьогодні мова йде про існування держави», – наголосив Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Уже на Сумщині.

В області літають КАБи, постійні артилерійські дуелі, а вночі ворожі ракети відбиває ППО. Тут, на кордоні з кровожерливим сусідом, наші військові почали будівництво фортифікацій. Риють лопатами, бо за ДВА РОКИ повномасштабного вторгнення їм не купили і не передали потрібну техніку.

Сьогодні ми привезли вже другу партію екскаваторів (6 штук) для будівництва ровів, траншей, бетонних опорних пунктів та, врешті-решт, окопів. На Сумщині Збройні Сили тримають кордон. Наше завдання — врятувати їхнє життя від КАБів і артилерії та захистити українську землю від пазурів російського диктатора.

Тому фортифікації вкрай важливі. Як на Сході, де вже працює наша техніка, так і на Сумщині, де російська артилерія та КАБи випалюють цілі населені пункти.

Також у бригади був запит на інструменти: пилораму, бензопили, болгарки, ноутбуки, планшети та маски для зварювальників. І, звісно, — вже наш фірмовий DAF та прально-душовий комплекс.

МИ ЙДЕМО на допомогу.

Це вже друга поставка важкої техніки для фортифікацій, далі — більше.


Ірина Геращенко

Пару тижнів тому ми з колегами з Європейської Солідарності відвідали прикордонну Сумщину, побували на фортифікаційних спорудах впритул до російського кордону і були вражені відсутністю нормальних рубежів, дефіцитом будівельної техніки і матеріалів.

Для команди Петра Порошенка зведення оборонних рубежів – пріоритетна тема, ми вимагаємо створення ТСК по фортифікаціям у ВР і збільшення фінансування на оборону.

Сьогодні Петро Порошенко передав підрозділу транспортних військ, які забезпечують будівництво оборонних рубежів Сумщини, 6 крутих, таких необхідних екскаваторів, вантажівку, іншу техніку, бензопили, пилорами, купу необхідного обладнання на 15 млн грн.

Гарний результат командної роботи і справжнього внеску нашої команди в будівництво сильних фортифікаційних рубежів. Ми йдемо – до військових, на прикордонні і деокуповані території, до лінії фронту з допомогою і підтримкою. Разом – до спільної Перемоги!

Вже завтра ця техніка будуватиме нові бліндажі та сховища на Сумщині.


Ростислав Павленко

Цими днями два роки тому російські окупанти повтікали з Сумщини. Повтікали, налякані «прийомом», який отримали від ЗСУ і всіх українців.

Нині агресори обстрілюють і тероризують громади Сумщини, вбивають мирних людей, руйнують цивільну інфраструктуру.

Погрожують «павтаріть» вторгнення.

Відповідь на це – посилення фортифікації, допомога ЗСУ, зміцнення оборони.

На початку березня були з колегами на Сумщині, побачили стан оборонних споруд. Мʼяко кажучи, стан потребує дуже серйозної роботи.

Зараз Петро Порошенко, його Фонд спрямував десятки мільйонів гривень на будівельну техніку і все необхідне, що передається інженерним підрозділам.

Ми йдемо – допомагати, щоб росія ніколи не повернулась на Сумщину та якнайшвидше втекла з усіх українських земель.


Петро Порошенко

Лише вчора ми відправили другу партію тракторів у військо, а сьогодні всі ШІСТЬ уже працюють над будівництвом фортифікацій.

Зранку мені подзвонив комбриг, сказав, що техніка для хлопців нова, звикають, але вже використовують її за призначенням. Цілий напрямок тепер риють не лопатами, а екскаваторами.

Бійці скинули кілька відео, — можете побачити, як це відбувається просто зараз. Бо питання фортифікацій — це питання життя бійців. А питання життя бійців — це питання існування країни.

Ми почали будувати фортифікації у 2014-му, їх важливість Україна відчула у 2022-му, а у 2024-му до цього мають долучитися всі.

Разом до перемоги!

* * *

У часи, коли важко, потрібно знаходити приводи для оптимізму.

Це одна з доріг на прикордонній Сумщині.

Під час останньої поїздки наша команда зупинилася тут, щоб передати техніку представникам транспортних військ. Хлопці ж зі 106-ї бригади їхали у власних справах, впізнали нас та вирішили не проїжджати повз. А ми завжди раді такому спілкуванню 🙂 .

На Сумщині зараз дуже складна ситуація. Хоч українські оборонці два роки тому героїчно вигнали ворога з цих територій, але рашистська армія все одно не полишає їх у спокої: постійні обстріли, ДРГ, винищення міст і сіл.

Проте попри всі складнощі такі неочікувані зустрічі неодмінно заряджають позитивними емоціями та посмішками.

Маю надію, що це не остання зустріч із цими хлопцями, і ми якось завітаємо до їхнього підрозділу. Разом переможемо!

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

 

Автори
, ,