В Нацгвардії впроваджуються тенденції сучасного зв’язку

На базі військової частини 3077 продовжуються навчання техніків Національної гвардії України інструкторами, які прибули зі Сполучених Штатів Америки для освоєння обслуговування мобільних трейлерів підтримки, що були надані Національній гвардії в рамках міжнародної технічної допомоги.

Основною метою даних зборів є проведення військовослужбовцями тренінгу з метою вдосконалення своїх знань та відпрацювання практичних навичок з експлуатації терміналу супутникового зв’язку Tooway, експлуатації засобів транкінгового зв’язку Mototrbo, експлуатації КХ радіостанцій виробництва Harris, розгортання переобладнаної КШМ Р-142н, розгортання та експлуатації комплексних апаратних зв’язку, експлуатації ліній зв’язку, абонентських мереж та термінальних пристроїв. Також відпрацьовується вибор місць розташування КСП підрозділів батальйонної тактичної групи та складання на схеми місцевості місць розташування КСП.

– В сучасній військовій справі кожен військовослужбовець  відіграє  велику роль, оскільки польові тренажі та набутий досвід для зв’язківця є запорукою успішного виконання бойових завдань. Основна мета тренінгу – це перш за все набуття практичних навичок використання, досягаючи це через засвоєння теоретичного матеріалу, – розповідає інструктор зі Сполучених штатів Америки.

Автор Марина Касьян
Фото Дмитра Трошина

Джерело

Автор