Як треба розуміти войовничість месьє Макрона (відео)

Костянтин Машовець

Ні, президент Франції не наївся “озвірину” й не відчув себе раптово Наполеоном Бонапартом.

Все простіше. Чистий розрахунок.

Будь-яка адекватна людина розуміє, що допоки кремль “не закінчив із Україною”, дозволити собі “прыгать по-серьезному” ні на яке НАТО він собі не може дозволити.

Тому в даному випадку пан Макрон виконує роль своєрідної “торпеди” колективного Заходу, за тієї ж логіки, з якої путін наважився на вторгнення в Україну.

путін, починаючи війну, розраховував на те, що “Запад не впишеться” (з різних причин), так само й зараз – на Заході зрозуміли, що допоки кремль борсається в Україні, у нього, по суті, зв’язані руки в інших місцях, та й в Україні також.

Це зрозуміли й у кремлі, тому вже “почали поспішати”.

По суті, путіна заганяють у цугцванг, – будь-який його наступний хід буде поганим для нього. Його банально лишають простору для будь-якого “зовнішнього” маневру, в тому числі щодо України.

Простіше кажучи, кремлівські дідугани-чекісти з психічними розладами опинились у ситуації, коли, що б вони не зробили, як би не “зманеврували”, усе одно вийде для них ну дуже похабно.

Хочеш кидатися на НАТО – кидайся, а ми поки проведемо найбільші та наймасштабніші з часів Холодної війни маневри (насправді, зараз під виглядом маневрів відбувається оперативно-стратегічне розгортання військ блоку НАТО зразу на декількох ТВД, причому передові ешелони вже на місці, я не жартую).

Хочеш “продовжувати в Україні” – не проблема, ми влаштуємо так, що ви “вмиєтеся кров’ю”, навіть якщо у Білому Домі всядеться “ізоляціоніст” Трамп.

Тому сідай та слухай наші умови.

Саме так треба розуміти останнє “озвіріння” месьє Макрона.

По суті, зараз Захід готовий сформулювати свій ультиматум путіну, аналогічний тому, який він викотив тому перед вторгненням в Україну.

 

УНІАН: “У нас лімітів немає”: Макрон пояснив, як змінив особисте ставлення до Путіна

Лідер Франції пояснив, що поки бачив можливість, намагався говорити з Путіним, але останній порушив усі зобов’язання. Навіть на особистому рівні.

 

Фото: скриншот відео

Автор