Світ вперто хоче провести знак рівності між жертвою та агресором

Ірина Геращенко

Пані Зеленська відхилила запрошення бути присутньою під час виступу президента Байдена в Конгресі.

Причина? Поряд мала сидіти вдова Навального Юлія, – пише WP.

Якщо це правда, підтримую рішення пані Зеленської.

Світ вперто хоче посадити поряд українців і росіян, натякаючи, мовляв , від авторитаризму Путіна страждають одні й другі. Провести знак рівності між жертвою і агресором.

То Папа Римський з Хресною ходою, де поряд йшли медсестри українка і росіянка, то різні європейські фонди, які паралельно вручають нагороди українським і російським правозахисникам.

Трагедія родини Навальних і вбивство в тюрмі Олексія не дорівнює геноциду українського народу.

Всі росіяни несуть відповідальність за цю страшну війну. Вони її не зупинили ані в 2014-му, ані в 2022-му. Навпаки, цементували режим Путіна і культивували українофобію.

Я б дуже хотіла, аби Конгрес США відвідали вдови наших загиблих Героїв. Юні, прекрасні українки, які втратили найдорожче. Можливо, це б сприяло швидшому рішенню Конгресу про виділення допомоги Україні.

 

На заставці: Президент США Джо Байден і перша леді США Джилл Байден вітають першу леді України Олену Зеленську (посередині) в Білому домі. Вашингтон, 19 липня 2022 року. Фото: ОПУ

 

Радіо Свобода: Олена Зеленська відхилила запрошення відвідати промову Байдена, Навальної також не буде – WP

Представник Білого дому сказав, що рішення Зеленської, ймовірно, пов’язане з «конфліктами графіку», і переадресував подальші питання до офісу Зеленської, додавши, що розташування місць – це деталь, яка буде остаточно уточнена наприкінці процесу.

Офіс Зеленської заявив у середу, що посольство у Вашингтоні дійсно отримало запрошення для першої леді, але через накладку графіків перша леді не зможе взяти участь у заході.

Автор