ООН висловить занепокоєння? (фото, відео)

Антон Швець

Під будівлею ООН у Газі відкрилася цікава знахідка. Ізраїльська армія знайшла тунель ХАМАС, довжиною 700 м і глибиною 18 м, який вирили під штаб-квартирою агентства з допомоги палестинським біженцям UNRWA. Кажуть, що винахідливі палестинські бойовики використовували його для розвідки.

Після того, як у тунелі трохи покопався ЦАХАЛ, там знайшли комп’ютерну техніку і велику кількість зброї. Окрім того, є свідчення, що електроенергією в тунель провели саме з будівлі UNRWA. Такий собі коворкінг для бойовиків. Голова агентства каже, що про ХАМАС вони були не в курсах. І їхній офіс припинив працювати ще в жовтні 2023.

Ну, не знаю, такий тунель за два дні не побудуєш, а палестинців, які перебігають під тобою з лопатами, важко не помітити.

До того з UNRWA вже були розбірки, бо в Ізраїлі казали, що ті напряму співпрацювали з ХАМАС. І генсек ООН Антоніу Гутерреш пообіцяв провести розслідування. Враховуючи його закиди в бік Ізраїлю за «56 років задушливої окупації» і заяви, що злочини ХАМАС були скоєні «не на порожньому місці», дуже мотивуватимуть Ізраїль дочекатись результатів розслідування.

Фото: The Times of Israel

Автор