Роботи буде багато

Ростислав Павленко

У цьому році критично важливими будуть адекватність і ефективність дій держави.

Важелі управління – у руках людей, які нині називаються владою. Щоб повертати правильно, вони мусять отримувати недвозначні сигнали суспільства. Вони змушені реагувати.

Офісні мудрагелі вже заговорили про те, що в чинній редакції проект закону про мобілізацію розглядатися не буде. Грають у «доброго царя».

З іншого боку, Гетманцев уже називає ледь не «провокацією» повідомлення про оподаткування перерахунків на банківські картки 18%.

Партнери надіслали ще восени перелік антикорупційних реформ, які доведеться здійснювати, навіть ламаючи звичні схеми.

Цьогоріч тефлону на бортах влади буде ще менше. Доведеться слухати. А лідерам думок слід бути особливо пильними, не вестись на срачовкиди ворога і мудрагелів, а просувати:

– єднання в підтримці ЗСУ;
– вступ до НАТО і ЄС всупереч будь-якому спротиву;
– організацію ресурсів України на виробництво безпілотників, боєприпасів, РЕБ, побудову фортифікацій, мобілізаційну підготовку тощо.

Успіхи на цих напрямках не лише ламатимуть плани ворога, а й вимагатимуть від партнерів допомагати нам і тиснути на росію. Бо допомагають успішним, а тиснуть на лузерів.

Роботи багато. Та мотив один: поразка усіх знищить, тож вихід – лише Перемога. Що цьому заважає – має бути відкинуте. Якщо хтось цього не розуміє – маємо допомогти. Разом.

Автор