А ви готові до другого терміну Зеленського?

Ростислав Павленко

«Не на часі».

Словосполучення-паразит, яким з 24 лютого минулого року вміло закривають усі незручні для влади теми.

Від нехтування обовʼязком готуватися до вторгнення до корупційних скандалів і тупцювання по свободі слова.

І от тепер натяки не те, що влада хоче виборів, бо прагне збереження на посадах, стають усе відвертішими.

Уже й Володимир Зеленський забув про обіцянку у один термін, з якої, до речі, розпочинається його програма.

Але вибори – це про розшарування на політичні табори під час повномасштабної війни.

І от це точно не на часі.


Ірина Геращенко

Що ж, тему виборів качають аж ніяк не західні партнери, а сама влада і особисто Зеленський. Який обіцяв йти на один термін. Але ж хто це сьогодні згадає, коли країна в небезпеці.

Сьогодні він заявив, що піде на другий термін, бо ж не може залишити Україну в біді.

До речі, а хто зараз наживається на війні, як він колись кидав у спину Петру Порошенку?

Чим далі триває війна і падає економіка – тим більше запитань у суспільства.

Аби зберегти свою абсолютну владу, Зеленському і ОП потрібна повна зачистка інфополя і монополізація всіх структур – силових, ЦВК, судів, медіа. Повне знищення опозиції, до якої сьогодні належить тільки Європейська Солідарність. Власне, те, що відбувається зараз.

І вибори Зеленському потрібні якнайшвидше. Очевидно, ніякі слуги вже нікуди не підуть, вони одноразові депутати. Буде створено новий проєкт Зеленського, і, скорше за все, ОП робитиме все, аби провести одночасні парламентські та президентські вибори весною 2024-го.

Якщо, попри тотальну цензуру, не вдасться знову завести монобільшість, очевидно, що партнером по майбутній коаліції Зеленський бачить умовний Голос Притули.

Як це пояснять західним партнерам, які точно бачать авторитарні тенденції в Україні, – питання. Примітно, що трубадури Банкової, в тому числі голова ВР, взагалі просувають тезу, що це Захід нас підштовхує до виборів.

Але очевидно одне – вибори в умовах війни, коли ані військові, ані переселенці не зможуть брати в них участь, будуть нелегітимні. Й довіри до їх результатів буде 0.

Всі готові до другого терміну Зеленського?


Олексій Петров

Як країна жила, так і продовжує жити в різних вимірах. Полярно різних. Одним війна в повні кишені, а другим, сука, вибори! У 2024 рік вони зазирають! Це зрозуміло, що у «заглядывателей в глаза путину и прекратителей стрелять» буде той 2024 рік. І навіть 2025 теж буде!

А ось у пацанів (які ще годину тому штурмували чергову ноунейм посадку) не факт, що буде перше вересня! Цю ніч ще треба пережити! А якщо все, дай Боже, буде добре, то попереду дууууууууже довгий та спекотний завтрашний день. З мінами, снарядами, КАБами на голову та «лепестками» і ПМНками в посадках. Із працюючим грьобаним танком та підаруським мінометом, який ніяк не вдається спіймати та прихлопнути разом із розрахунком. І до кінця цього дня ще треба дожити!

За слово «вибори» зараз можна і прикладом в табло отримати. Бо на війні немає цієї херні в лексиконі. Різні слова є. Бруд, кров, смерть, свист куль та уламків, чорна гарь до неба, літній душ, кава, автівка, падла, зламалася, пожерти щось і так далі… Слово «вибори» – це з іншого життя. Спокійного, затишного, з білим унітазом, дорогим віскі в бокалі, мʼяким ліжком, чистою сорочкою та усіма іншими атрибутами гарантованого життя. У них точно буде 2024 рік. І 2025 теж.

Та й досі невідома відповідь на просте питання «А хто відповідатиме за тотальні пройоби першого терміну? За депутатів крадіїв і зрадників, яких за руку привели до ВР? За провалену повністю підготовку до повномасштабної агресії? За ігнорування попереджень від союзників?»…

Про вибори вони думають! Ну воно і зрозуміло. Помилки же не їм виправляти, а значить, можна і поміркувати про другий термін в той час, коли країна ригає від наслідків першого!

 

На заставці: скриншот DW

Автор