Кремль пішов на умови Пригожина

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

На Росії переміни. Західні ЗМІ повідомляють, що Путін зняв начальника Генштабу генерала Герасимова з посади командувача російськими силами в Україні. Герасимов лишається начальником генштабу армії РФ, але вже очевидно, що “Акела промахнувся”, і що заміна Герасимова питання часу.

Командувачем військами в Україні призначений командувач ВДВ Росії генерал Міхаіл Теплинський. До речі, манкурт, уродженець Донецької області України.

Призначення це цікаве тим, що Теплинського тісно пов’язують із Євгєнієм Пригожиним, ватагом банди “Вагнер”. Пригожин кілька разів гарно відгукувався про Теплинського, на відміну від Герасимова. Що це може означати?

Те, що Пригожин припинив марш на Москву з банальної причини. Кремль пішов на умови Пригожина. Слідкуйте самі:

– Кремль повернув Пригожину 4+ мільярди доларів, на які Шойгу, схоже, намагався Пригожина “кинути”;
– Пригожин геть і не думає переїжджати до Білорусі, по Росії він пересувається без жодних перешкод;
– вагнерівці також не зазнають жодних репресій і ні в яку Білорусь не їдуть;
– а тепер Герасимова усувають з посади командувача військами на найбільш важливому для Росії театрі воєнних дій і міняють… на людину Пригожина.

Тобто рецепт успіху в Росії простий. Ведеш на Москву колону з десятка тисяч озброєних бойовиків – і влада біля твоїх ніг. Відкритим лишається питання: чи не генерали з Міноборони та ФСБ стояли за спиною Пригожина? Що буде, коли їхні апетити зростуть?

Чим це призначення загрожує нам? Я просто нагадаю, що ЄДИНУ операцію, де російська десантура діяла не як звичайна піхота, а власне десантувалася (так званий “Гостомельський десант”), Росія ганебно програла. Я глянув, що пишуть про Теплинського в ЗМІ. Гучних провалів за ним не водиться. Гучних перемог – так само. Сірість.

Автор