Санкції на часі. 07.07.2023

Ростислав Павленко

Московитів на дно!

У ніч на 5 липня роскомнадзор провів всеросійські рольові ігри «Глобальне відключення Інтернету на росії».

Метою цих заходів було «навчання із забезпечення суверенного рунету» або, як його ще називають, «Чебурнету». Перевіряли, чи “чебурнет” продовжить працювати без зв’язку з глобальною мережею.

Навчання традиційно «пройшли успішно»: виникла низка технічних збоїв у критичних державних інформаційних системах.

Зокрема, у РЖД були змушені зупинити онлайн-продаж квитків, а Россільгоспнагляд повідомив про зупинення роботи системи «Меркурій» (система електронної сертифікації живих вантажів) тощо.

Що ж було причиною такого недешевого заходу, проведення якого суворо регламентовано законодавством не частіше, ніж раз на рік?

Напередодні голова комітету держдуми з інформполітики Хінштейн закликав росіян готуватися до відключення від світового інтернету “ззовні”, а також забезпечити стійкість “рунету” у разі надзвичайної ситуації.

Висновки напрошуються самі: на фоні невдач росії на фронті, державна пропаганда уже не справляється з належним зомбуванням населення. Інформація про реальний стан справ на фронті та в економіці протікає крізь інформаційні шлюзи, загрожуючи затопити непідготовлені уми обивателів правдою.

А після нещодавнього “повстання пригожинських стрільців” кремль став дуже нервувати… тому готується зробити контроль за інформпростором тотальним.

Побудова північної кореї на болотах іде шаленими темпами.

І далі ж буде.

 

Карикатура: Сергій Йолкін

Автор