Санкції на часі. 25.06.2023

Ростислав Павленко

Окрім змагань у креативі, вчорашній день у соцмережах пройшов у обговоренні версій. Спільною думкою є те, що це – лише початок.

З російської влади зірвали ореол недоторканності. І путін, і його оточення зазнали приниження. Їхній страх бачили всі.

Керівників мо і гш рф, найімовірніше, буде змінено. Доведено, що люди зі зброєю можуть безкарно і ефективно вимагати у влади серйозних поступок. Ба більше, путін не здатний захистити навіть найближчих для себе.

«Яструби», з якими пригожин виступив у «марш», домоглися бажаного. Щоправда, заплачено ціну. Здебільшого згадують про 6 вертольотів, літак і 13 загиблих пілотів. І, звісно, Вороніж з нафтобазою.

Однак основна розплата московії за «недо-марш» ще попереду. І двигуном для неї виступлять… люди. Московити. Ними на росії звикли легковажити, вважати пішаками в іграх, використовуваним і списуваним ресурсом. Однак у десятків і десятків тисяч із них – тепер зброя. На їх боці – кількість, можливості і настрій чинити свою «справедливість». Гнів і образа за те, як з ними обійшлися. Наочно доведена слабкість влади. Безліч мотивів для зведення рахунків.

Бракує лише лідерів. Однак війна між павуками у кремлівській банці швидко наштовхне когось на історичні аналогії.

Он путін сам бовкнув «1917», маючи на увазі повстання, які добили російську імперію. У кремлі і навколо – радянські люди. Із стандартними страхами і ідеями. Тому нової спроби похитати трон довго чекати не доведеться. Але з кожною такою спробою учасники масовки входитимуть у смак дедалі більше.

Охоронні закляття зняті. Демони пробуджені. Секта кіріла з ними впоратись не здатна, бо брала участь у їх відгодовуванні.

І далі таки буде.

Зображення – ілюстрація до переспіву російським «патріотичним» виконавцем Пламеневим відомої німецької «Wir sind des Geyers schwarzer Haufen» («Ми – чорні загони Гайєра»). Переспів має назву «Отряды ветеранов» і відбиває глибинні прагнення росіян, відображені на картинці.

Автор