Психологи «Ліги Офіцерів» провели психологічні тренінги зі спецпризначенцями

В окремому загоні спеціального призначення Центрального територіального управління Національної гвардії України з 14 по 16 серпня 2017 року психологи ГО «Ліга Офіцерів» Надія Голембієвська та Людмила Царенко (яка крім того ще є старшим науковим співробітником Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України) провели заходи психологічного забезпечення з особовим складом.

Під час психологічних тренінгів військовослужбовці відпрацювали основні прийоми саморегуляції власних психоемоційних станів, відточили навички першої психологічної допомоги та самодопомоги в екстремальних ситуаціях, навчилися техніці польового масажу.

Спецпризначенці також отримали необхідну для них інформацію про стрес та його вплив організм людини. Дізналися про техніки протидії стресу, посттравматичний стресовий розлад та способи його профілактики. Крім того, кожен бажаючий мав змогу отримати індивідуальну консультацію психолога.

В межах проведених заходів військовослужбовці окреслили низку проблемних запитань, що стосуються як загону так і Національної гвардії в цілому, та запропонували шляхи їхнього конструктивного вирішення. Психологи в свою чергу пообіцяли спец призначенцям озвучити ці питання перед командуванням Національної гвардії України.

Як наголосив начальник служби психологічного забезпечення Центрального територіального управління майор Олександр Яковлєв: «Останнім часом психологи ГО «Ліга Офіцерів» роблять великий вклад у підтримання психологічного здоров’я військовослужбовців Національної гвардії України. Вони стали нашими вірними побратимами, які надають нам таку необхідну допомогу, а крім того, ще і здійснюють професійну підтримку психологів Національної гвардії України».

Джерело

Автор