В Навчальному центрі розпочався чемпіонат з багатоборства кінологів на першість Нацгвардії

15 серпня на базі Навчального центру НГУ в урочистій обстановці відбулося відкриття чемпіонату з багатоборства кінологів на першість Національної гвардії України.

У змаганнях беруть участь кращі фахівці – кінологи із службовими собаками оперативно-територіальних об’єднань та військових частин прямого підпорядкування. Їхнє оцінювання проводитиметься за двома критеріями: загальна підготовка та спеціальна підготовка.

Після проведення медичного огляду учасників змагань та ветеринарного огляду службових собак, проведено жеребкування за участю суддівської колегії на чолі з головним суддею змагань полковником Тарасом Боритою – начальником кінологічної служби штабу Головного управління НГУ.

Впродовж першого дня боротьби виконувалися вправи загального курсу дресирування та подолання смуги перешкод.
“Проведення чемпіонату з багатоборства дає можливість гвардійцям обмінюватися своїм професійним досвідом та допомагає підвищити рівень кожного кінолога”, – наголосив полковник Тарас Борита.

Змагання проходять у запеклій та напруженій боротьбі. Попереду на учасників чекає виконання не менш відповідальних вправ спеціальної підготовки.

Майор Роман Сидорович
Фото автора та майора Володимира Хаверко

 

Джерело